"Є відчуття, що Остін та Міллі - теж співавтори": Піонтковський звернув увагу на основні тези статті Залужного

Стаття генерала Валерія Залужного та генерал-лейтенанта Михайла Забродського – надзвичайно важливий текст. Ймовірно, неформальними співавторами публікації могли бути міністр оборони США Ллойд Остін та начальник штабу армії США Марк Міллі. Таку думку на стрімі 24 каналу на ютубі висловив російський публіцист із Вашингтона Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Він припускає, що цей текст могли створити в результаті спільного обговорення між українського та американського військового керівництва. Адже схожі тези, які викладені у статті Залужного, лунали в заявах Пентагону.

Піонтковський наголошує, що це надзвичайно важливий текст. Адже, судячи з цього матеріалу, заяв Пентагону та зустрічі "Рамштайн-5", видно, що США та увесь Захід жорстко зорієнтовані на перемозі України. Раніше позиція Сполучених Штатів в цьому сенсі була не такою чіткою.

Америці потрібна воєнна перемога України

Піонтковський пригадав лист 20 високопоставлених американських військових та дипломатів до Джо Байдена, який вони написали у серпні. Там підкреслювали, що Україні потрібно негайно надавати усю зброю, що потрібна для перемоги. Вони також закликали керівництво США нарешті визначитися, яка мета їхньої допомоги – воєнна перемога України чи підтримка певної рівноваги, недопущення ескалації.

Як раніше зазначав Піонтковський, керівництво США по-різному дивилося на війну проти України. До прикладу, крило радника президента Сполучених Штатів з питань національної безпеки Джейка Саллівана вважало, що не варто посилювати ескалацію та надавати Україні ще більш далекобійні види озброєння, щоб не провокувати росію.

Утім, крило Ллойда Остіна, Марка Міллі та державного секретаря Ентоні Блінкена підтримують ідею воєнної перемоги України. І, судячи з усього, ця точка зору перемогла.

У своєму матеріалі Залужний розглядає, як далі може розвиватися війна Росії проти України та як у ній перемогти. Одна з тез – Україна має отримати від союзників зброю для ударів по військових об'єктах в глибині території Росії.

"Тези цієї статті фактично перекликаються і заявами керівників Пентагону. Ця точка зору Остіна та Блінкена кінцево перемогла. Цей день, 8 серпня, треба запам'ятати. Америка вирішила боротися разом з Україною за перемогу над Росією, за відновлення територіальної цілісності і шоб Росія ніколи більше не могла повторювати таку агресію", – наголосив Піонтковський.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Щоб виправдати вбивства українських дітей у Маріуполі, на російському ТБ видали нову нісенітницю, - Казанський

понеділок, 29 квітень 2024, 23:10

"На російському ТБ видали нову нісенітницю про 10-річних дітей, які ходили окупованим Маріуполем і вбивали ножами російських військових, встромляючи ножі "рівно в печінку під бронежилети", - пише український журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм...

"Знайшли гідне застосування": Роми здали новітній російський безпілотник на металолом

понеділок, 29 квітень 2024, 21:55

Роми в Тамбовській області РФ хотіли здати безпілотний літальний апарат на металолом. Про це повідомляє Baza, передають Патріоти України. За інформацією ЗМІ, співробітники пункту прийому металолому в Первомайському районі звернулися в поліцію, коли отр...