Є загроза перетворення післявоєнної України на Росію раннього Путіна, - Портников

Збереження впливу олігархів на владу і монополізація інформаційного простору створюють передумови того, що після перемоги над Росією Україна стане нагадувати ту ж саму Росію, тільки двадцятирічної давнини. Такі побоювання політичний оглядач Віталій Портников висловив під час конференції National Media Talk 2023, передають Патріоти України.

За словами Портникова, прихід до влади команди популістів у 2019 році перейшов у трагедію вторгнення РФ 2022 року, а вона «може абсолютно спокійно перейти у трагедію післявоєнного розвитку». «Олігархічні клани, які взяли реванш у 2019 році у так званої партії Майдану, у української ідентичності як такої, готові працювати із владою заради збереження того, що вони ще сподіваються залишити за собою в післявоєнний час. Є абсолютна загроза перетворення післявоєнної України на Росію початку 2000-х років. На Росію раннього Путіна», — сказав журналіст.

Він додав, що в разі реалізації такого сценарію Україна ні за що не стане частиною цивілізованого світу. Утім, шанси теперішнього керівництва держави зберегти посади після перемоги у війні Портников оцінює невисоко.

«Впевнений, що відбудеться повне перезавантаження політичних еліт. І ті, хто сьогодні керує країною, залишать місця у кабінетах. Так завжди було в історії, так буде і зараз», — прогнозує політоглядач.

На його переконання, українське суспільство, пам’ятаючи про жертви, які країна несе у війні, не дозволить нікому стати на заваді створенню «нормальної» держави. «Я дуже сподіваюся, що ці люди зможуть протистояти і олігархічним спокусам, і бажанню контролювати інформаційні майданчики. І що українське суспільство не дасть можливості перетворити Україну на чергове пострадянське чудовисько», — зазначив Портников.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...