Єфросиніна запитала у Вишебаби, чому Залужний не звертається до українців із закликом піти добровольцями на фронт

Українська ведуча Маша Єфросиніна вважає, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний міг би записати звернення до українців із закликом захистити країну від російських окупантів. Таку думку вона висловила під час інтерв'ю з військовослужбовцем ЗСУ, командиром відділення у 68-й окремій єгерській бригаді, письменником й активістом Павлом Вишебабою, яке 17 жовтня опублікували на її YouTube-каналі, передають Патріоти України.

Свою думку вона висловила після того, як Вишебаба зізнався, що не може звертатися до своєї аудиторії із закликом піти добровольцями на фронт, оскільки розуміє, що вони можуть загинути.

"І ти будеш якби винен, – пояснив він. – Те, що держава зараз потребує жертв, – це зараз дуже непопулярна думка, але щоб зберегти державу, ми маємо на вівтар існування нашої держави покласти частину її синів і доньок. І нам треба знайти наших однодумців, які до цього готові. Мені також це дуже не подобається. Це дуже трагічно. Але якщо ми хочемо, щоб існувала наша держава, нам доведеться в тому числі, можливо, й загинути. І це треба розуміти".

"Можливо, я зараз задам найтупіше запитання у своїй кар'єрі, але я ризикну, бо воно мені болить – а чому Залужний не може записати відеозвернення і це все сказати: "Ви нам потрібні", – заявила вона. – Залужний – бог. Мій особистий бог. А чому він не може в День захисника замість промови про те, що це свято, сказати наприкінці, що ми обов'язково переможемо ворога, якщо зараз ви всі – українці – встанете і прийдете нам допомагати?"

Вишебаба заявив, що в нього немає відповіді на це запитання, але не відкинув, що Залужний делегував це завдання людям. "У нього точно є причина, але він не єдиний, хто може це сказати. У нас є багато впливових людей, але, звісно, запрошення Залужного – це було б дуже почесно", – наголосив Вишебаба.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...