Єгипет шукає назву для нової столиці: Влада оголосила конкурс на найкраще ім'я та логотип

Безіменне наразі місто розташоване в 40 км на схід від Каїра. До нової столиці уряд перенесе міністерства, парламент і урядові установи.

Каїр, нинішня столиця Єгипту Фото: Pixabay

Влада Єгипту оголосила конкурс назв і логотипів для нової столиці, яку планують відкрити вже цього року. Як пише місцеве видання Ahram, взяти участь і запропонувати свої ідеї єгиптяни зможу до 18 листопада. Головна умова: концепція має відображати ідею суспільного прогресу за допомогою науки, інновацій, розвитку та сучасних технологій, передають Патріоти України.

Заявки всіх учасників розгляне спеціальний комітет, до якого увійшли місцеві інтелектуали та письменники.


Будівництво нової столиці Єгипту почали близько п'яти років тому. Безіменне наразі місто розташоване в 40 км на схід від Каїра, має площу 700 кв кілометрів і розраховане на проживання 6,5 млн осіб.

До нової столиці влада планує перемістити міністерства, парламент, урядові установи та всі служби. Наразі столицею Єгипту залишається Каїр - шосте за величиною місто світу. У ньому проживають 22 млн людей.

«Візуальна ідентичність» нової столиці має «відображати бачення держави щодо створення нових розумних міст та розвитку суспільства за допомогою науки, мистецтва, інновацій, сталого розвитку та сучасних технологій», – йдеться у повідомленні.



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...