Європарламент ухвалив план про виробництво боєприпасів

Європарламент підтримав пропозиції Єврокомісії про термінове постачання Україні боєприпасів і ракет.

Відповідне рішення депутати ухвалили у четвер рамках пленарного засідання Європарламенту.

Участь у голосуванні взяли 625 депутатів, з яких 446 проголосували «за», 67 – «проти» і 112 утрималися.

Далі почнуться переговори з Європейською Радою, щоб ухвалити закон на пленарному засіданні, яке заплановане на липень. Загалом депутати Європарламенту прагнуть швидкої угоди з радою у терміновому порядку.

Новий план стосується:

  • збільшення європейського виробництва боєприпасів та ракет;
  • пришвидшення доставки боєприпасів в Україну;
  • 500 мільйонів євро фінансування.
Фото на тему: "Європарламент"

У пропозиціях Єврокомісії зазначають, що цей план складається з двох складових.

Перший пропонує заходи, спрямовані на збільшення виробничих потужностей оборонної промисловості ЄС. Другий – передбачає заходи, спрямовані на зміцнення внутрішнього ринку та гарантування надійних постачань.

Єврокомісія пропонує виділити на ці пропозиції 500 млн євро із дати набуття законом чинності до 30 червня 2025 року.

«Сьогоднішнє рішення знаменує собою значний крок уперед у гарантуванні безпеки і оборони нашого союзу, і особливо в нашій непохитній підтримці України перед російською агресією, що триває», – зазначив керівник переговорної групи Європарламенту Крістіан Бушой.

Крістіан Бушой. Фото: cristianbusoi.eu

Нагадаємо, 3 травня Єврокомісія затвердила законодавчу пропозицію виділити 500 млн євро на термінове зміцнення потенціалу оборонної промисловості ЄС.

«Запроваджуючи цільові заходи, включно з фінансуванням, законодавча пропозиція спрямована на нарощування виробничих потужностей ЄС і розв’язання проблеми поточної нестачі боєприпасів і ракет, а також їхніх компонентів. Це підтримуватиме скорочення запасів у держав-членів і спільні закупівлі боєприпасів», – йдеться в повідомленні ЄК.

Зазначається, що пропозиція дасть змогу європейській оборонній промисловості краще підтримувати Збройні Сили України та країн ЄС.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

Знайомтесь, "Бандерик-Стрічка": Вітчизняні розробники показали свій FPV-дрон на оптоволокні (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 9:09

FPV-дрону на оптоволокні не страшний будь-який РЕБ. FPV-дрони, які використовують оптоволокно замість радіоканалу для керування та передачі відео потенційно є дуже перспективним напрямом розвитку цього виду озброєння. Тим більше в цьому напрямі кроки а...