Євросоюз поставив Україні менше четверті від запланованої кількості снарядів, - речник ЄС Стано

Євросоюз наразі передав Києву лише 223,8 тисячі артилерійських боєприпасів, що складає менше чверті від запланованої кількості. Всього, у рамках плану, Україна мала отримати мільйон артилерійських снарядів впродовж року. Про це як пише DW, повідомив речник ЄС Петер Стано агентству AFP, передають Патріоти України.

Весною країни-члени ЄС обіцяли збільшити постачання артилерійських снарядів в Україну, оскільки українські військові зіткнулися з нестачею необхідних їм на полі бою боєприпасів. "Країни-члени ЄС поставили близько 223 800 артилерійських боєприпасів – далекобійних самохідних, високоточних боєприпасів, а також мінометних боєприпасів – і 2300 ракет усіх типів", – сказав Стано.

Було узгоджено план вартістю 2 млрд євро між країнами, який передбачав постачання боєприпасів з їхніх резервів та спільні замовлення на виробництво снарядів. Головною метою цього плану було передача Україні 1 млн боєприпасів протягом 12 місяців.

Країни погодили план вартістю 2 млрд євро, який передбачав постачання боєприпасів з їхніх запасів та розміщення спільних замовлень на виробництво снарядів. Метою було передати Україні 1 млн боєприпасів протягом 12 місяців.

Так, згідно з першим етапом плану, який припав на період від 9 лютого до 31 травня, було виділено один мільярд євро для відшкодування країнам-членам ЄС приблизно половини вартості снарядів, наданих з їхніх арсеналів. Загалом, за даними ЄС, загальна вартість наданих боєприпасів склала 1,1 мільярда євро. Гроші ЄС відшкодували лише частину цього, що свідчить про те, що цей захід не досяг мети.

Обсяг постачання боєприпасів Україні наразі, за висловами Стано, майже не відрізняється від тієї кількості, про яку говорив верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель в кінці травня. На той момент він повідомив, що ЄС передав 220 тисяч артилерійських снарядів та 1,3 тисячі ракет Україні.

Ця ситуація вказує на те, що до досягнення ЄС цілі надати Україні мільйон снарядів поки що не йде мови. Раніше у кількох країнах ЄС вже виражали сумнів щодо можливості виконання цієї обіцянки, побоюючись, що це може бути недосяжним завданням.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 28 липня. Українки здавна у цей день уникали рукоділля

неділя, 28 липень 2024, 7:05

28 липня за новим церковним календарем (10 серпня за старим) - день пам'яті апостолів від 70-ти Прохора, Пармена та інших. У народі день прозвали Прохори-Пармени. За старим календарним стилем - день пам'яті святого князя Володимира Великого і Хрещення ...

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...