"Їх навіть не треба вербувати": Екс-КДБіст розповів, як чиновники Кремля самі себе мимоволі здають іноземним розвідкам

Російські чиновники не дотримуються правил використання техніки, тому їхні смартфони відслідковуються і прослуховуваються. Саме це і дозволяє західній розвідці доповідати про настрої в Кремлі, вважає колишній співробітник КДБ і Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов, передають Патріоти України.

"Їм кажуть всім "Не користуйтеся смартфонами, їх всі слухають американці, тому що всі смартфони іноземного виробництва мають ПЗ, через яке фірми-виробники можуть увійти в цей смартфон негласно і послухати та подивитися, прочитати все, що в ньому робите". Вони забувають про цю справу", – зазначив Жирнов в ефірі телемарафону FREEДОМ.

Колишній розвідник вважає, що завдяки записам розмов і їхнім аналізам за допомогою алгоритмів, які роблять США, "відстежується, зокрема, весь Кремль".

"Вони всі один одного самі ж і здають, вони всі розповідають всі секрети. Ось Путін не користується смартфоном, тому про нього важко дізнатися, що у нього там в голові, але досить на нього подивитися на Красній площі, і ми без всякого смартфона знаємо, що у нього в голові", – заявив Жирнов.

Він також вказав, що російські чиновники не стежать за тим, який цифровий слід залишають. Зокрема, коли викладають щось у соцмережах. "Їх навіть не треба вербувати", – каже колишній співробітник спецслужб.

За словами Жирнова, такою інформацією згодом користуються журналісти-розслідувачі та іноземні розвідки. Також колишній співробітник КДБ зазначає, що багато російських баз даних зливаються в інтернет. "За 10 доларів можете купити будь-яку базу даних кого завгодно з усією власністю. Так прогугліть навіть, якщо служба зовнішньої розвідки – вам дадуть ІПН, вам дадуть адреси, вам дадуть керівників, вам дають дадуть об'єкти, на яких вона знаходиться, все це в третьому тисячолітті майже прозоре", – упевнений він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...