Їх розстріляно росіянами місяць тому: У Бучі під Києвом днями виявили загиблими 14-річну Аню Міщенко та її маму Тамілу (фото)

Рідні та друзі думали, що вони евакуювались

У Бучі під Києвом днями виявили загиблими 14-річну Аню Міщенко та її маму Тамілу. Місяць рідні та друзі думали, що вони евакуювались, повідомляють Патріоти України. Виявилося, що не встигли, російські солдати розстріляли їх у рідній Бучі.

Вирішили виїжджати мікроавтобусом

Війна застала сім'ю 14-річної Ані Міщенко в Бучі. Дівчинка разом із мамою, бабусею та старшим братом жили у квартирі, куди переїхали кілька років тому з Ворзеля.

Тато Ані помер дев'ять років тому. Вийшов покурити вранці надвір і зупинилося серце. Тож Аню виховувала мама. Трохи пізніше вони продали будинок у Ворзелі та переїхали до Бучі, тут дівчинка пішла до школи з поглибленим вивченням іноземних мов.

"5 березня мені зателефонувала Таміла і сказала, що всі вони евакуювалися. Так вийшло, що старший син Женя разом із бабусею мали їхати евакуаційними автобусами наступного дня. А власниця магазину, де працювала Таміла, запропонувала їй виїхати з ними в мікроавтобусі 5 березня.

Я ще попросила Тамілу обов'язково зв'язатися з нами, як тільки вона приїде на місце. Вона пообіцяла, сказала, що про всяк випадок переписала всі телефони на папірець, раптом росіяни відберуть телефони на блокпосту. Це була наша остання розмова", – згадує близька подруга родини Катерина Василенко.

Вирішили їхати іншою дорогою

Але ні наступного дня, ні через тиждень Таміла на зв'язок не вийшла. Її старший син із бабусею благополучно виїхали 6 березня з Бучі на спеціальних автобусах, дісталися Івано-Франківська.

"Усі думали, що вони в безпеці, просто не можуть вийти на зв'язок. Або телефони відібрали чи папірець з номерами втратили. Щоправда, моя мама казала, що щось не так, надто довго від них немає звісток. Але я заспокоювала, на війні всяке буває, знайдуться", – каже Катерина.

Але через місяць, коли Бучу звільнили від окупантів, тіла Таміли, Ані та їхніх друзів виявили у розстріляному мікроавтобусі. Вони так і не встигли виїхати у безпечне місце. Чомусь мікроавтобус поїхав не через центр Бучі та переїзд, а іншим шляхом. А там уже стояли російські війська, вони відкрили вогонь.

На впізнання їздив родич сім'ї Таміли, він повідомив про те, що трапилося. Потім старший син Женя поїхав у місто, щоб поховати по-людськи маму та сестру. Бабуся так і не знає, що з ними сталося.Мріяла стати художницею

Катерина розповідає, що Аня була дуже незвичайною дівчинкою, не такою, як її однолітки. "Вона ніби з минулого століття. Вона не думала про нігті та вії. Вона з дитинства захоплювалася малюванням. Писала навіть портрети, деякі в неї купували. Ми якось їхали з нею в машині, вона розповідала, що хоче стати художницею. Потім зізналася, що не хоче мати велику сім'ю. Я її питаю: "Чому?" А вона каже, що всі художники бідні, тому в неї не буде грошей, щоб ростити дітей

І ще вона ніби передбачала все. Вона сказала в січні, що якщо буде війна, то вона не хотіла б у ній вижити. "Як потім дивитись на все, що станеться", – пояснила вона. Наче все знала", – каже Катерина.

Аня вивчала іноземні мови в школі. Говорила, що англійська її не дуже цікавить, оскільки вона вже "затаскана", їй більше подобалася іспанська. Всього в Бучі за офіційними даними загинуло понад 400 людей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...