"Їхній флот - відстій, повітряні сили - відстій": Американський генерал - про досягнення росіян в Україні

Екскомандувач армії США в Європі Бен Годжес дав жорстоку оцінку нинішнім досягненням Росії у війні проти України, сказавши, що "їхній флот – відстій, повітряні сили – відстій, і вони втратили пів мільйона солдатів". Про це пише Business Insider, передають Патріоти України.

У статті вказано, що незрозуміло, звідки Годжес взяв інформацію про кількість втрат РФ у живій силі в Україні. Поточні оцінки щодо кількості росіян, ліквідованих або поранених від 2022 року, варіюються від 315 тис., за даними на одного високопосадовця у галузі оборони США, до трохи більше 400 тис., за даними Міноборони України.

Однак у січні 2024 року Міноборони Великої Британії заявило, що Росія перебуває на шляху до втрати пів мільйона бійців до кінця року.

В публікації вказано, що зауваження Годжеса пролунали, коли Україна поступилася східним містом Авдіївка після жорстокої боротьби, яка коштувала Росії втрат у понад 400 танків, а також багато тисяч солдатів.

Незважаючи на жорсткі бої в Україні, Годжес вважає, що навколо її боротьби з Росією "забагато негативізму".

Захід повинен "розмазати" РФ

Генерал у відставці також сказав, що Заходу потрібно "розмазати" (body slam) Росію, захищаючи молоду демократію, до якої вона вторглася.

"Після 10 років у Росії були всі переваги, і вони досі окупували лише 18% території України", – сказав Годжес, маючи на увазі не тільки повномасштабне вторгнення 2022 року, але й анексію Криму та бойові дії на Донбасі від 2014 року.

Заяви генерала прозвучали в надзвичайно небезпечний для оборони України момент. Країна спостерігає коливання міжнародної підтримки, зміну військового керівництва, і стикається з набагато численнішим і краще забезпеченим ворогом.

Росія перевела свою економіку на воєнні рейки, ризикуючи довгостроковим економічним спадом, але спричинивши тимчасове піднесення.

Витрати США на оборону України – надзвичайно економічно ефективні для американських інтересів

Годжес раніше заявив, що витрати США на оборону України є надзвичайно економічно ефективними для американських інтересів. "Грошова вартість незначна, становить кілька відсотків від наших звичайних витрат на оборону, і це забезпечує величезну цінність грошей", – написав він у статті для The Telegraph наприкінці 2023 року.

Він додав: "Російська сухопутна бойова потужність і значна частина її повітряних і військово-морських можливостей були зведені нанівець протягом щонайменше кількох років: стримування цієї бойової потужності нашими звичайними методами коштує нам у рази більше".

Незважаючи на те, що Україна не змогла досягти значних територіальних здобутків 2023 року, вона продовжувала постійний тиск, зокрема на ВПС і ВМС Росії. В Україні стверджують, що скоротили Чорноморський флот РФ на третину і станом на 19 лютого збила шість російських винищувачів лише за три дні.

Годжес стверджував, що Росія є країною, яка "слабка зсередини", і що США та Захід мають підтримувати Україну "не через страх, а через можливість". "Ось молода демократична країна бореться за своє виживання, але якщо Україна досягне успіху, вона на десятиліття вирішить проблеми європейської безпеки", – висловив переконання генерал у відставці.

До слова, за даними Financial Times, РФ планує набрати до свого війська ще близько 400 тис. новобранців без оголошення загальної мобілізації. Крім того, країна-агресорка відновлює свою військову промисловість шаленими темпами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чому здають Покровськ: як росія веде наступ? - Бутусов

неділя, 1 вересень 2024, 0:30

Що буде, якщо рф захопить Покровськ?

План "Потужні потуги"

субота, 31 серпень 2024, 22:04

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...