Їм поклонялися в таємничій імперії хеттів: У Туреччині археологи знайшли ідоли богів і богинь (фото)

Імперія хеттів була однією з наймогутніших в свій час.

У Туреччині під час раскопопок на місці Каніш, одного з найдавніших міст Малої Азії, знайшли 15 ідолів древніх богів і богинь, яким поклонялися в Хетському царстві, передають Патріоти України з посиланням на Daily Sabah.

Імперія хеттів була однією з наймогутніших в свій час. Каніш вважається першим містом, заснованим хетами в Анатолії.

Вперше фігурки ідолів знайшли тут в 2017 році. Зараз відкопали ще 15, вік яких становить близько 4500 років.

Керівник розкопок, професор Фікрі Кулакоглу з Університету Анкари зазначив, що фігурки виконані в різних стилях. Деякі з них вирізані досить просто, інші виготовлені детально, причому деякі з них на зображенні сидять на троні.

"Структура, яку ми розкопали, ймовірно, є дуже великим і унікальним місцем в Анатолії з формальними і релігійними характеристиками. Виявлені тут ідоли є артефактами, що демонструють вірування анатолийских людей в істот, яким вони поклонялися 4500 років тому. Це артефакти, яких немає ніде, крім Кюльтепе", - сказав учений.

Всі знайдені ідоли віддадуть в музей міста Кайсері для організації тимчасової виставки.

Про давнє місто Каніш було відомо ще в кінці XIX століття. Тоді на "чорному ринку" з'явилися кам'яні таблички з текстами, в яких згадувалося хетське місто. Вони зацікавили археологів і почалися пошуки загубленого міста. Місія з Чехії знайшла не тільки місто, але і палац, пошкодивши при цьому приблизно третю його частину, а також знайшла нові таблички з текстами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...