Імперія зла повторюється: На фінському кордоні Росія розв'язала сценарій "міграційної кризи", котрий раніше був застосований на межі Польщі і Білорусі, - ISW

На думку фахівців Інституту вивчення війни (ISW), Росія застосовує тактику гібридної війни на фінському кордоні, повторюючи сценарій "міграційної кризи" на кордоні Польщі з Білоруссю та намагаючись дестабілізувати НАТО.

У звіті йдеться про те, що, що Росія, імовірно, застосовує відому тактику гібридної війни, щоб штучно створити міграційну кризу на фінському кордоні.

Фінська влада закрила чотири пункти пропуску на південно-східному кордоні Фінляндії з Росією 18 листопада після того, як фінська прикордонна служба повідомила, що з вересня 2023 року до фінського кордону з Росії прибуло близько 300 шукачів притулку, переважно з Іраку, Ємену, Сомалі та Сирії.

Фінське видання Iltalehti повідомило 20 листопада, що влада Фінляндії розглядає можливість закриття всього кордону з Росією в ніч на 21 листопада.

"Малоймовірно, що ці мігранти продовжували б залишатися на фінському кордоні при мінусових температурах за власним бажанням після того, як прикордонники не пустили їх на територію Фінляндії, і це дає підстави припустити, що, скоріш за все, Росія причетна до цієї ситуації", – зазначають експерти.

Експерти нагадують, що Кремль відкинув звинувачення Фінляндії щодо причетності Росії до створення штучного напливу мігрантів.

"Очевидна тактика гібридної війни Росії на російсько-фінському кордоні схожа на створення Росією і Білоруссю міграційної кризи на польському кордоні в 2021 році і, ймовірно, так само спрямована на дестабілізацію НАТО", – підкреслюють аналітики.

В ISW зазначають, що раніше інститут оцінював, що Кремль дозволив або, можливо, безпосередньо контролював штучне створення Білоруссю міграційної кризи на кордоні з Польщею в 2021 році.

"Кремль використав сфабриковану кризу в 2021 році, щоб безпідставно звинуватити НАТО в агресії проти Білорусі", – кажуть військові аналітики.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...