"Індикатор ризику": Лікарі навчилися передбачати швидку смерть людини по очах

За словами фахівців, на ризик швидкої кончини може вказувати розмір зіниці у пацієнта.

Лікарі з Університетської лікарні Кітасато в Японії виявили новий індикатор ризику швидкої смерті серед пацієнтів з серцевою недостатністю. Результати дослідження опубліковані в журналі European Society of Cardiology, передають Патріоти України.

За словами фахівців, на ризик швидкої кончини може вказувати розмір зіниці у пацієнта.

Дослідження проводилося протягом двох років у групі з 870 чоловік, яких поділили на пацієнтів з маленькими і великими зіницями. В ході своїх спостережень вчені з'ясували, що люди, які страждають серцевою недостатністю і мають маленькі зіниці, вмирали в два рази частіше пацієнтів з великими зіницями.

Крім того, з імовірністю 50% вони знову потрапляли до лікарні, в той час як пацієнти з великими зіницями знову опинялися в медустанові в 28% випадків.

Відзначимо, від серцевої недостатності страждають більше 25 млн осіб по всьому світу. Захворювання виникає через порушення функції міокарда і проявляється збільшенням обсягу міжклітинної рідини і зниженням перфузії органів і тканин. Вона буває гострою і хронічною. Перша може бути пов'язана з травмами, дією токсинів, хворобами серця і без лікування швидко може привести до смерті. Друга ж розвивається протягом тривалого часу і проявляється комплексом характерних симптомів – задишка, стомлюваність, зниження фізичної активності, набряки.

До 45% пацієнтів, госпіталізованих з серцевою недостатністю, вмирають протягом року після госпіталізації, а більшість йде з життя протягом п'яти років після госпіталізації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...