"Ініціатива з усього робити злочин часто переходить у нашому парламенті межі адекватності", - юристка

Неможливо заборонити інтернет! А це означає, що якою б не була заборона на публікацію, якщо станеться витік інформації, то вона буде оприлюднена.
Ганна Маляр. Фото: соцмережі.

"Спостереження за роботою українського парламенту показують, що в усі часи перед депутатами стоїть дві найбільші спокуси: 1) освоєння бюджетних коштів, 2) внести все на світі в Кримінальний кодекс", - пише юристка Ганна Маляр на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Ініціатива з усього робити злочин часто переходить межі адекватності. Я свідома того, що думка фахівців на тлі рейтингів, власної вигоди та насолоди владою - зайвий елемент. Але надія помирає останньою, раптом цей пост врятує Кримінальний кодекс від чергової наруги.

Йдеться про ідею криміналізувати публікацію таємних записів чиновників.
Річ у тім, що в Кримінальному кодексі вже є відповідальність за порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв"язку або через комп"ютер.

Закон наразі захищає як приватну, так і службову інформацію. В нас вже передбачена кримінальна відповідальність за розголошення державної таємниці, за передачу та збирання відомостей, що становлять службову інформацію, зібрану у процесі оперативно-розшукової, контррозвідувальної діяльності, у сфері оборони країни, за розголошення відомостей військового характеру.

Що вам заважає вже зараз відкривати кримінальні провадження проти тих, хто продає інформацію, здобуту незаконним шляхом? Я маю на увазі тих, в кого є доступ до зняття такої інформації... Це ж зрозуміло, що не журналісти роблять ці записи.

Неможливо заборонити інтернет!!!!!! А це означає, що якою б не була заборона на публікацію, якщо станеться виток інформації, то вона буде оприлюднена. Способів - мільйон, і жоден з них не підпаде під нову статтю Кримінального кодексу. Тому, реагувати треба не на тих, хто публікує, а на тих, хто незаконно прослуховує, записує і передає третім особам".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...