Його порівнювали із сомалійськими піратами: Держаудитслужбу в Одесі очолив чиновник Януковича, - політолог

Південний офіс Держаудитслужби очолив колишній голова регіональної держекоінспекції Олександр Ставнійчук, якого підприємці порівнювали з сомалійськими піратами через непередбачувані і необгрунтовані перевірки. Ставнійчук працював в органах екологічного контролю, притягався за порушення у держзакупівлях, а тепер перевірятиме використання коштів платників податків. Про це написав у блозі політолог Володимир Манько, передають Патріоти України.

Блогер зазначає, що наприкінці 2009 Ставнійчук потрапив в патронатну службу міністра екології в уряді Юлії Тимошенко.

"Ймовірно, не в останню чергу - через зв’язки своєї матері, Вікторії Георгіївни, яка у Верховній раді 6 скликання (якраз у період закінчення перебування на посадах урядовців Тимошенко) була помічницею одіозного нардепа і підприємця Миколи Злочевського", - додає він.

Протягом правління Януковича Ставнійчук працював першим заступником начальника Держуправління екології Одеській області, став директором Департаменту екології Одеської ОДА. У цей час, як повідомляли ЗМІ, Держфінінспекція склала на нього протокол за порушення при держзакупівлях. У січні 2016 провадження закрили. Потім він займав посаду начальника екоінспекції Кримсько-Чорноморського округу. Після зміни уряду в 2019 Держекоінспекцію очолив Єгор Фірсов, якому в Одесі надходили скарги від підприємців на Ставнійчука: йшлося про схему перевірки ізольованих баластових вод, яку призначають для затримки суден у портах.

"Інспектори захоплюють судна, як пірати Сомалі, а щодня простою судна коштує десятки тисяч доларів. Тож потім доводиться домовлятися", — заявляв співзасновник та директор компанії Risoil Шота Хаджішвілі.

Представниця сфери морського страхування Наталія Свертилова заявляла, що в договорах між судновласником та фрахтувальником страхування відбувається від ризиків при заході в територіальні води Нігерії, Аденської затоки з боку Сомалі та при зустрічі з українською екологічною службою. Нарада закінчилась вимогою для Ставнійчука звільнитися з посади. Згодом він поновиться через суд і продовжить діяльність. З вересня 2022 Ставнійчук працював в Мінекології на посаді в Управлінні екологічного контролю та методології. Тут його стали пізнавати ЗМІ, як фахівця із питань екологічних збитків, завданих військовою агресією РФ.

З червня 2023 він очолив Південний офіс Держаудитслужби. "Призначення Ставнійчука проходило "за спрощеною процедурою" - без підтвердження знання державної мови, без обов’язкового для цієї посади диплома про освіту за фахом економіка або фінанси / аудит. Що найцікавіше - без допуску до державної таємниці… З огляду на майбутні виклики повоєнного відновлення і необхідності здорового, прозорого контролю за витратою багатомільярдних коштів - це велике запитання до кадрових принципів і в цілому адекватності і ефективності менеджменту діючого керівництва Держаудитслужби", - резюмує експерт.

Джерело: Цензор.НЕТ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...