"Його теж можна вважати "трампістом": Як ставиться до України потенційний президент США

Сполучені Штати активно допомагатимуть Україні до літа наступного року, бо потім там розпочнеться президентська передвиборча кампанія. Про це в інтерв’ю сказала директорка Центру "Нова Європа" Альона Гетьманчук, передають Патріоти України.

За її словами, ці вибори до Конгресу дуже важливі і для України, і для Європи з точку зору, хто буде наступним президентом США. "Тут є деякі позитивні сигнали для нас. Хоча Дональд Трамп залишається найпопулярнішим кандидатом серед республіканців і цілком можливо, що він балотуватиметься знову, але ці вибори кинули йому дуже серйозний виклик. Дуже багато кандидатів (у виборах до Конгресу. – Ред.), яких він підтримував, то вони програли або на праймеріз, або на загальних виборах. Республіканська партія має можливість скористатися цим моментом і переоцінити роль Трампа і його вплив. Наскільки республіканці цим скористаються – незрозуміло", – каже експертка.

Гетьманчук згадала про "нову зірку" в Республіканській партії – губернатора Флориди Рона Десантіса, який вважається одним із найімовірніших кандидатів на посаду президента від Республіканської партії на наступних виборах 2024 року.

"Його теж можна вважати "трампістом", і Трамп вважає, що Десантіс має багато в чому йому завдячувати", – каже директорка Центру "Нова Європа".

На її думку, обрання Десантіса президентом – теж не дуже позитивний сценарій для України. Але експертка визнає, краще Десантіс, ніж Трамп.

"Губернатора Десантіса не можна назвати яскравим прихильником України, у нього дуже суперечлива позиція щодо війни. Загалом, коли почалася повномасштабна війна, він кілька днів нічого не коментував і це було дуже помітно. А потім його заяви звучали, що, мовляв, повномасштабне вторгнення – це наслідок слабкої позиції Байдена. Було багато суперечливих заяв, які не говорять про те, що в його особі ми матимемо твердого прихильника. Можливо, це краще, ніж Трамп. Але однаково не є позитивним варіантом для України", – пояснила Гетьманчук.

Експертка закликає українську владу налагоджувати діалог та контакт із Дональдом Трампом. Вона не виключає, що Трамп може домовитися з Десантісом, аби останній не балотувався на президентських виборах 2024-го.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...