Йому порадили "не висовуватись": Де зараз знаходиться генерал Суровікін, - ЗМІ

Російський генерал Сергій Суровікін після спроби заколоту ватажка так званої ПВК Вагнера Євгена Пригожина перебуває під домашнім арештом і позбавлений керівної ролі у війні Росії проти України. Про це повідомляє Politico з посиланням на російських пропагандистів і так званих військкорів, передають Патріоти України.

Суровікін не з’являвся на публіці після провальної спроби «перевороту» Вагнера. Канал ВЧК-ОГПУ, який вважають близьким до російських силовиків, раніше повідомив, що Суровікін перебуває під «своєрідним домашнім арештом» і не може залишити квартиру, в якій його утримують, але його можуть «відвідувати» деякі підлеглі.

За версією ресурсу, Суровікіну порадили залишатися в тіні, щоб про нього «забули» в Кремлі. Канал також стверджує, що «офіційного розслідування немає», але російський генерал тривалий час перебував в «ув'язненні» і відповідав на «незручні запитання».

До цього колишній генерал-лейтенант, депутат держдуми країни-агресора Віктор Соболєв заявив, що Суровікіна відсторонили від командування окупаційними військами в Україні. Соболєв стверджував, що генерал ще може «повернутися» пізніше, якщо не з’ясується, що він здійснив «серйозні порушення».

За кілька днів після заколоту Пригожина газета The New York Times повідомляла, що Суровікін знав про заколот і міг навіть сприяти його учасникам. 28 червня The Moscow Times підтвердила факт арешту генерала через зв’язок із бунтом Пригожина.

29 червня видання Financial Times повідомило, що Суровікін справді був затриманий, однак через що саме — невідомо. Дочка генерала в коментарі російському каналу Baza стверджувала, що з батьком «усе добре» і він «на своєму робочому місці».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...