Іран готовий виробляти БПЛА Shahed у Гомелі: Аналітики ISW назвали вигоду для Тегерана від розміщення заводу в Білорусі

Навряд Лукашенко сподівається безкарно виробляти зброю для терористичних атак в 40 км від кордону України. Адже в такому разі диктатору навряд вдасться уникнути ударів по території Білорусі і не втрапити напряму в війну.

Виробництво дронів-камікадзе може розташовуватися в місті Гомель, де для цього вже є наявне підприємство. Це значно полегшить шлях доставки для Росії.

Іран зайнявся серйозною підготовкою до того, щоб запустити новий завод із виробництва дронів-камікадзе Shahed на території Білорусі та Російської Федерації одночасно. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) від 1 серпня.

За інформацією аналітиків, країни зайнялися питанням вкрай серйозно, адже таке рішення допоможе Москві наростити кількість дронів-камікадзе, які використовуються для ударів по мирних українських містах, а ось у Тегерана своя вигода — фінансова.

31 липня міністр оборони Білорусі генерал-лейтенант Віктор Хренін зустрічався з міністром оборони Ірану бригадним генералом Мохаммадом Резой Аштіані, де вони говорили про створення такого заводу на території Білорусі.

Іранські інженери вже вивчали можливість того, щоб відкрити таке виробництво в місті Гомель на території одного з уже наявних заводів.

При цьому, на початку літа у Сполучених Штатах Америки заявляли, що таке ж підприємство Іран допоможе будувати в Єлабузі Російській Федерації.

"Тісна співпраця Ірану з Білоруссю і Росією може бути частково пов'язана з тим, що Іран підписав довгострокові стратегічні угоди з цими країнами", — йдеться в повідомленні.

Якщо це станеться, Москва значно полегшить логістичні проблеми, адже озброєння не доведеться довго чекати і потім перевозити — заводи перебуватимуть у відносній близькості до фронту.

Нагадаємо, 6 липня повідомлялося, що в Татарстані, в місті Єлабуга, вже збирають іранські дрони-камікадзе Shahed і завозять туди фахівців. БПЛА в РФ роблять з уже готових комплектуючих, але незабаром росіяни планують налагодити виробництво власних комплектуючих і боєголовок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бійці 92-ї ОШБр під Куп'янськом знищили 40 ворожих бронемашин, що атакували українські позиції (відео)

субота, 28 вересень 2024, 23:25

Бійці підрозділу "Ахілес" із 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка відбили механізовану навалу окупантів на куп'янському напрямку та знищили чи вивели із ладу 40 ворожих бронемашин із 50. Відеозапис із фрагментами бойової роботи українських воїн...

У Росії з'явився новий "Пригожин", котрий грозиться дійти до Москви

субота, 28 вересень 2024, 22:55

У серпні в публічному просторі замиготів глава ПВК Паладін Георгій Закревський, якого називають "другим Пригожиним". Однак навряд чи він або будь-хто інший зараз здатний організувати подібний заколот у країні-агресорі Росії. Про це заявив політолог, до...