Іран продає Росії боєприпаси: У ЗМІ потрапив один з контрактів

Британські ЗМІ отримали доступ до документів, які свідчать про те, що Іран постачає зброю до Росії для війни проти України.

Телеканал Sky News ознайомився з імовірним контрактом між Тегераном і Москвою, згідно з яким Іран продав росіянам різні типи боєприпасів на понад 1 мільйон доларів.

Документ на 15 сторінок датований 14 вересням 2022 року. Британський канал отримав його від власних джерел.

Якщо цей контракт автентичний, то в ньому йдеться про постачання до Росії артилерійських й танкових снарядів, а також ракет.

Джерело передало телеканалу додаток до контракту на п’ять сторінок, у якому, зокрема, йдеться про закупівлю росіянами стволів для танків Т-72 і стволів для 122-мм гаубиць, а також снарядів до них. Ця угода коштувала близько 740 000 доларів США.

Також у додатку перелічені й інші позиції угоди, зокрема, про плани постачання компонентів 122-мм та 152-мм артилерійських пострілів.

Танки Т-72БА 144-ї гвардійської мотострілецької дивізії Росії. 2017 рік. Фото: ЗМІ РФ

Sky News повідомляє, що джерело в органах безпеки Великої Британії стверджує: “Це контракт між іранцями та росіянами щодо боєприпасів. Ми вважаємо, що він на 100% автентичний”.

Журналісти телеканалу показали документи прем’єр-міністру України Денису Шмигалю під час його візиту до Британії у травні, а також міністру закордонних справ Великої Британії Джеймсу Клеверлі.

Київ і Лондон заявили, що планують розслідувати автентичність матеріалів і «вживатимуть заходів», якщо правдивість підтвердиться.

У квітні видання The Wall Street Journal з посиланням на неназваних офіційних осіб країн Близького Сходу повідомило, що за останні шість місяців Іран поставив Росії близько 300 тисяч артилерійських снарядів та мільйон інших боєприпасів.

Для перевезення цього озброєння через Каспійське море використовували російські вантажні кораблі. Йдеться про постачання 40-мм гранат для гранатометів, 107-мм протитанкових ракет та мінометних снарядів різних калібрів – 60 мм, 81 мм і 120 мм, а також реактивні снаряди (130 мм, 122 мм і 152 мм) і бронебійні танкові снаряди 115 мм і 125 мм.

Раніше SkyNews опублікувало розслідування, у якому розповідалось про трафік озброєння із Ірану Каспійським морем. Доставка боєприпасів морем до РФ дешевша та більш проста з точки зору логістики на відміну від постачання вантажними літаками, які переважно використовує Іран.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...