"Іран призупинив постачання Росії дронів та ракет": Арестович розповів про чутки в дипломатичних колах

Ймовірно, Іран зупинив постачання зброї до Росії. Причиною цього міг стати тиск Заходу на Тегеран. Таку заяву зробив радник Офісу Президента Олексій Арестович в етері ютуб-каналу "ФЕЙГИН LIVE", передають Патріоти України.

Тегеран нібито не хоче постачати Росії свої балістичні ракети та не виконує контракти на постачання дронів-камікадзе.

Візити Патрушева не допомогли

Олексій Арестович заявив, що у дипломатичних колах є чутки про те, що Іран зовсім не хоче передавати свої ракети Росії. За словами радника Офісу Президента, Тегерану, ймовірно Захід, зробив "пропозицію, від якої неможливо відмовитися", після чого Іран вирішив переглянути питання постачання зброї до Росії.

Також Арестович припустив, що візит секретар ради безпеки Росії Ніколая Патрушева до Ірану був пов'язаний саме з цим питанням, але зустріч з іранською стороною не дала бажаних для Росії результатів.

Крім того, за словами Арестовича, Іран пригальмував постачання зброї росіянам за вже укладеними контрактами. Радник ОП стверджує, що це є дуже хороша новина для України.

Іран надає Росії дрони-камікадзе

Росія отримує від Ірану дрони-камікадзе, а іранські інструктори на тимчасово окупованих територіях навчали росіян, як користуватися безпілотниками. Ці дрони ворог використовує для атак по енергетичній інфраструктурі Києва.

Попри численні докази використання Росією іранських дронів, офіційний Тегеран всіляко відхрещувався від продажу зброї росіянам. І тільки на початку листопада Іран визнав, що надав Росії свої дрони, однак і тут без брехні не обійшлося – нібито Тегеран продав Москві кілька десятків дронів до повномасштабного вторгнення, однак кількість збитих безпілотників можна рахувати сотнями.

Водночас виникла нова загроза постачання Іраном Росії балістичних ракет. Командування Повітряних сил раніше заявляло, що наявні в України засоби ППО не можуть збивати ці ракети. Тому міжнародна спільнота посилила тиск на Тегеран, який і так перебуває під численними санкціями.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...