Іран та РФ провели таємну угоду щодо зброї в акваторії Каспійського моря, - Sky News

Іран таємно передав Росії 200 транспортних контейнерів з кулями, снарядами й боєприпасами для РСЗВ в рамках підтримки військової агресії проти України, передають Патріоти України.

Як поділилося джерело в службі безпеки виданню Sky News, відповідне відвантаження боєприпасів відбулося приблизно в середині січня в одному з іранських портів: тоді в акваторію Каспійського моря під російським прапором вийшли відразу два кораблі на яких, за даними інформатора, було не менше 100 млн куль і близько 300 тисяч снарядів різного типу. Зазначається, що РФ заплатила за боєприпаси готівкою. "Росія платить за боєприпаси готівкою і тим самим обходить західні санкції щодо неї, ігноруючи санкції проти Ірану", - сказав він.

Джерело повідомляє, що, швидше за все, йдеться про вантажні кораблі Musa Jalil і Begey. Перший вийшов з Ірану приблизно 10 січня, а другий - приблизно 12 січня.

Пізніше інформацію про це ЗМІ частково вдалося підтвердити через відстеження пересування кораблів морським трекером MarineTraffic. Він зафіксував, що обидва кораблі дійсно перебували в іранському порту Амірабад в Каспійському морі 9 січня. Супутникові знімки за 10 січня також свідчать, що о 10:00 ранку корабель Musa Jalil відшвартувався з порту, друге судно Begey - також вийшло в акваторію в той же день.

Вже 12 січня обидва судна зробили тимчасову зупинку біля берегів Туркменістану. Там вони затрималися на кілька днів з невідомої причини. На територію РФ кораблі потрапили в кінці січня - 27 числа фіксується їх прибуття в російський порт Астрахань. Згідно з даними стеження, вони залишалися в порту кілька днів і знову вийшли в море 3 лютого.

Зі свого боку джерело не підтвердило ідентифікацію і пересування суден, проте повідомило, що кораблі тримали курс у Росію через Каспійське море. "Іран відправив два вантажні кораблі в зону бойових дій в Україну, перевозячи приблизно 200 нових транспортних контейнерів, які містили боєприпаси для російських військових дій в Україні", - повідомило джерело.

Також інформатор уточнив, що в рамках поставок зброї Іран, швидше за все, передав Росії приблизно 100 мільйонів куль різного розміру - 5,56 мм, 7,62 мм, 9 мм, 12,7 мм і 14,5 мм; 300 тисяч снарядів (наприклад, 40-мм гранати для гранатометів), 107-мм протитанкові ракетні та мінометні снаряди різних розмірів - 60 мм, 81 мм і 120 мм, а також артилерійські ракетні (130 мм, 122 мм і 152 мм) і броньові снаряди (115 мм і 125 мм). Також на кораблях було приблизно 10 тисяч бронежилетів і шоломів.

Ситуацію прокоментував представник МЗС України у Великій Британії Вадим Пристайко. Він зазначив, що не здивований можливому партнерству між Іраном і РФ й закликав Тегеран перестати бути на "помилковій стороні історії".

Він припустив, що надалі Росія може налагодити постачання зброї з так званої "коаліції слабких держав" - з Іраном, Північною Кореєю та іншими країнами зі слабкою економікою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...