Іран таємно передав Росії поліпшені дрони-бомбардувальники, - ЗМІ

Іран використовував човни і державну авіакомпанію, щоб таємно ввозити в Росію ударні безпілотники підвищеної дальності дії. Про це пише британське видання The Guardian, передають Патріоти України.

Згідно з даними джерел, Росія закупила як мінімум 18 ударних безпілотників нового типу – 6 Mohajer-6, а також 12 Shahed 191 і 129. На відміну від більш відомих безпілотників Shahed 131 і 136, які вже застосовуються росіянами у війні проти України, нові моделі є саме ударними БПЛА, а не баражуючими боєприпасами. Тобто вони здатні запускати ракети "повітря-земля" і скидати бомби, після чого повертаються назад на базу.

За словами джерел, більша частина цих безпілотників була таємно завантажена на іранський корабель, який потім вийшов в Каспійське море і вже там БПЛА були перевантажені на російський військовий катер. Решта безпілотників були переправлені літаками іранської державної авіакомпанії.

Стверджується, що безпілотники були зроблені саме на тому заводі в Ісфахані, який зазнав атаки 28 січня. Однак їх поставка в Росію відбулася ще в листопаді.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...