"Іскра" провела випробування перспективної РЛС 80К6КС1

Казенне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Іскра» розроблено і в стислі терміни виготовлено дослідний зразок нової перспективної РЛС (радіолокаційної станції) 80К6КС1.

«Іскра» провела випробування перспективної РЛС 80К6КС1

Наразі фахівцями підприємства успішно завершено попередні відомчі випробування дослідного зразка.

Станція 80К6КС1 створена для бойового застосування у складі дивізіонів зенітно-ракетних військ протиповітряної оборони.

Основне призначення станції – виявлення в зоні огляду, супровід і вимір трьох координат повітряних об’єктів та їх швидкості у складі зенітно-ракетного комплексу.

РЛС 80К6КС1

Радіолокаційна станція сумісна з наявними зенітно-ракетними комплексами як Збройних Сил України, так і закордонного виробництва.

Станція 80К6КС1 є модифікацією лінійки радарів 79К6 та 80К6 виробництва КП «НВК «Іскра», що добре зарекомендували себе на службі у Повітряних Силах ЗС України.

На початку травня 2020 року стало відомо, що конструктори КП «НВК «Іскра» повністю завершили розробку конструкторської документації та представили проєкт рухомого автономного вторинного радіолокатора «Траса–М».

Твердотільний рухомий автономний вторинний радіолокатор «Траса–М» з фазованою антенною решіткою працює в системі радіолокаційного впізнавання NATO MkXA(MkXII), VII діапазоні системи радіолокаційного впізнавання «Пароль» і міжнародній системі управління повітряним рухом RBS.

РЛС «Траса–М» 1


Перед цим, за підсумками випробувань, мобільна оглядова 3D РЛС 90К6Е підтвердила свої заявлені тактико-технічні характеристики з виявлення БПЛА на різних висотах та максимальній дальності.


Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...