Існує два пояснення дивного вчинку: Іран не надав Росії пускові установки для своїх балістичних ракет, - Reuters

Нещодавно Іран передав Росії певну кількість ракет малого радіусу дії. Однак поставка не включала власне пускові установки для них. Про це пише Reuters із посиланням на обізнані джерела – європейського дипломата, представника європейської розвідки та чиновника США, передають Патріоти України.

Так, за словами американця, станом на початок вересня, коли стало відомо про факт поставки ракет, Іран не поставив росіянам пускові установки. Представник європейської розвідки додав, що вони і не очікують, що Іран надасть росіянам пускові установки.

Два експерти повідомили Reuters, що пускові установки не були надіслані з кількох імовірних причин. Одна з них полягає в тому, що Росія ймовірно планує створити власні машини під ці ракети. За іншою версією затримуючи поставку пускових установок, Іран залишає простір для переговорів із західними державами щодо послаблення напруженості.

Фабіан Хінц, експерт з Міжнародного інституту стратегічних досліджень з іранських ракет, сказав, що він не може підтвердити, що Тегеран затримав пускові установки. Для запуску балістичних ракет потрібні спеціально розроблені пускові установки.

За словами Хінца, однією з причин, чому Іран не надіслав пускові установки, може бути те, що цивільні вантажівки, які Іран модифікував для запуску цих та інших ракет, недостатньо надійні, щоб працювати на складному східноєвропейському ландшафті та ще й в умовах української зими.

За його словами, Іран модифікує вантажівки, виготовлені Mercedes та іншими компаніями, і перетворює їх на пускові ракетні установки, які легко маскуються. На думку експерта, Росія може модифікувати власні військові вантажівки, щоб з них запускати ці ракети. "Комерційна стандартна вантажівка Mercedes не настільки здатна проїхати по бездоріжжю", — сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...