Існує механізм, який може унеможливити участь РФ у всіх органах ООН, - український дипломат

В історії ООН були випадки, коли країну не виключали з організації, а відсторонювали від її діяльності. Таку думку висловив міністр закордонних справ України 2007-2009 рр. дипломат Володимир Огризко в етері програми "Вердикт з Сергієм Руденком" на телеканалі "Еспресо", передають Патріоти України.

"Потрібно шукати способи унеможливлення участі РФ у роботі всіх органів ООН. Є механізм, як можна позбавити Росію такого права. У структурі органів ООН є комітет із питань перевірки повноважень делегацій. Його функція полягає в тому, щоб напередодні кожної сесії Генасамблеї перевіряти повноваження делегацій, які беруть участь у такій роботі", - пояснив Огризко.

Дипломат додав, що в історії ООН були випадки, коли південноафриканський режим апартеїду виключили не з організації, а відсторонили від діяльності цієї організації.

"Комітет з питань перевірки повноважень делегацій складається з кількох членів - це сім чи вісім країн, з яких, до речі, є кілька постійних членів Радбезу ООН, але без права вето на рішення цього комітету. В історії ООН були випадки, коли південноафриканський режим апартеїду не виключили з організації, а відсторонили від діяльності цієї організації завдяки рішенню цього комітету. Він просто не визнавав повноваження делегації й не допускав її до роботи всіх органів, включаючи Радбез ООН. Такий крок щодо Росії був би максимально ефективним", - наголосив Огризко.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ріта Ора у елегантній голій сукні блиснула чудовою фігурою на модній вечірці з благодійним забарвленням (фото)

субота, 11 травень 2024, 7:44

Співачка любить епатувати публіку своїми відвертими образами. Тим більше коли є вдала нагода. Met Gala минув, але пристрасті навколо нього все не вщухають. Ще й досі преса обговорює сміливі цьогорічні вбрання зірок. Так Ріта Ора своїм пікантним аутфіто...

Народні прикмети на 11 травня: В день Кирила і Мефодія дізнаємось, яким буде літо

субота, 11 травень 2024, 7:05

Православна церква України 11 травня за новим стилем вшановує пам'ять рівноапостольних Кирила і Мефодія, творців церковнослов'янської мови. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мучеників Дади, Максима і Квінтиліана. . День Кирила і Мефодія зда...