Існування держави в західній свідомості як союзника - це утвердження на століття, - Віктор Андрусів

"Одне із правильних питань – як ми бачимо свою перемогу. Вихід на кордони 1991 року? Лінія на 2022-й? Лінія, яка утвориться зараз, – ось моя відповідь", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Наша перемога складається із трьох складових:

1. Збереження держави.

2. Безпека.

3. Розмір.

У складовій перемоги є збереження нашої держави. Це масштабне історичне досягнення, яке не вдавалося цілим поколінням. Незалежно від того, як завершиться війна, збереження нашої держави буде нашою перемогою й поразкою Путіна.

Хтось може сказати, що ми існували як держава 30 років до війни. І так, і ні. Ми існували формально, але не існували реально. Формально – це коли є держава на карті, реально – це коли американець, європеєць чи японець може назвати цю державу і сказати про неї кілька слів. Існування держави в західній свідомості ще і як союзника – це утвердження на століття.

Чому так важливо зберегти державу? Ізраїль прагнув здобути державу тисячоліттями. Сьогодні в нього всього лише 20 тис. км². Це у 30 разів менше за Україну. Але сам факт існування їхньої держави є впливовим фактором геополітики. Фінляндія втратила значні території, але збереження держави допомогло їм стати країною з одним із найвищих рівнів життя у світі. Корея залишається поділеною вже понад 70 років, але Південна Корея, яка стала міцним азійським форпостом Заходу, – глобальний гравець на рівні технологій.

Другою складовою перемоги є безпека. Навіть якщо ми відіжмемо Кубань чи Бєлгород, поки орки будуть воювати, це не гарантує нам нашого існування. Досягнення безпеки можливо в кілька шляхів. Перший – це розбити ворога так, щоб він більше не міг продовжувати вести бойові дії й виношувати подібні плани. Це виглядає малоймовірним у силу різних обставин, часто незалежних від нас. Друге – це власні військові потужності, які не дозволять ворогу думати про можливий напад. Це теж складний сценарій, оскільки, як бачимо, навіть потужні європейські держави виявилися неспроможними утримувати сильні армії. Третє – це союз з іншими державами, який гарантує безпеку й захист. Це єдиний перспективний сценарій для нас. Так, шансів вступити в НАТО дуже мало, але Південна Корея – не член НАТО, і нічого. Міцні двосторонні союзи – значно ефективніша історія для нас, ніж навіть членство в НАТО.

Третьою складовою є наш розмір та історичні землі. Жодна держава сьогодні не має тих розмірів, які мала в різні періоди своєї історії. Територія постійно змінюється. Тому її не варто робити константою. Можливо, після смерті Путіна ми зможемо й більше взяти, ніж кордони 1991 року, а можливо, і ні. Та поки буде наша держава, ми завжди зберігатимемо шанси розширяти свою територію".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Молдові через порт Джурджулешти може повторитися "кримська" спецоперація лютого 2014 року, - журналіст

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 22:02

"Важливо! У Молдові через порт Джурджулешти може повторитися "кримська" спецоперація лютого 2014 року. Потрібне негайне превентивне реагування України й Румунії. Просимо поширення", - пише журналіст та головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко на ...

Як працюють "червоні лінії" на Близькому Сході та у Європі – загадка. Чому там можна обстрілювати російські бази, а тут – не можна? - політолог

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 21:17

"Вчора Ізраїль обстріляв ракетами російську базу Хмеймім у Сирії, де якраз приземлився іранський літак. Фото та відео вибухів уже досить у мережі", - пише політолог Петро Олещук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та пр...