"Історія полягає приблизно в тому": Україна врятувала репутацію ЗРК Patriot, - експерт

Українські зенітники, збивши російські "Кинджали", врятували репутацію американських ЗРК Patriot. Про це заявив експерт Defence Express Іван Киричевський в інтерв'ю Radio NV, передають Патріоти України.

За його словами, перед отримуванням цих систем очікувалось, що вони збиватимуть ракети "Іскандер" та Х-22, а про складніші "Кинджал" та С-400 тоді навіть не згадувалося.

У Саудівської Аравії є 200 пускових установок Patriot, відповідна інфраструктура та допомога американських інструкторів. Попри це, у них ці ЗРК показали себе не так ефективно.

"Історія полягає приблизно в тому, що приблизно раз у два-три місяці єменські хусити обстрілюють Саудівську Аравію комбінованими ударами з використанням Shahed 136, доволі примітивних балістичних ракет і дуже примітивних копій Х-55. Після того, як наші зенітники збили шість Кинджалів за один раз, то подібна комбінація раз на два-три місяці, це [не так складно]. А Саудівська Аравія зі своїми зенітниками, яких готували американські інструктори, іноді примудрялася не відбивати такі атаки", — пояснив експерт.

Через ситуацію у Саудівській Аравії репутація Patriot падала в усьому світі. Росія навіть пропонувала саудитам продати комплекс "Абакан", який нібито може збивати балістичні цілі.

"Буквально Аллах врятував Саудівську Аравію, щоб не зробити таку дурницю і не купити у росіян ці ЗРК, і не просадити остаточно репутацію американського Patriot. Американці довго думали, жалися: давати нам Patriot, не давати. Виходить, що наші зенітники зі стислим курсом навчання, витиснули з Patriot буквально те, про що американці самі не здогадувалися", — зазначив Киричевський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...