Із Бахмута виходити ніхто не збирається, десантуру росіян добре "покусали", - заступник командира батальйону "Свобода"

Українські бійці не збираються здавати російським загарбникам Бахмут у Донецькій області, у місті організована багатоешелонована оборона.

Джерело: заступник командира батальйону "Свобода", лейтенант Нацгвардії України Володимир Назаренко в ефірі програми Свобода Live, "Радіо Свобода"

Пряма мова: "Я хотів би запевнити вас, що виходити з міста ніхто не збирається.

Місто обороняють на кожній вулиці. Кожна вулиця, кожна будівля – це є фортеця. Дуже гарні укріплення по всьому місту. Я не хочу розкривати, де вони, як вони облаштовані, але, повірте: багатоешелонована оборона.

І якщо ворог десь на околицях міста веде зараз активні, дуже динамічні, дуже напружені бої, – а це є приватний сектор і декілька багатоповерхівок теж на півдні, на сході від міста, – але загалом в "серце" міста ворог не пройшов. Він пробує просочуватися, але його там немає. Власне, "серце" міста, центр міста, західні околиці зокрема під надійним контролем. Українські сили є господарями цього міста.

Поки говорити про те, що там йдуть повноцінні вуличні бої, як нам довелося вести в Сєверодонецьку або в Рубіжному, – такого немає. Адже є доволі надійна оборона в самому місті".

Назаренко переконаний, що "ворожі сили рано чи пізно закінчаться", і ворог уже "змушений вводити все нові і нові з’єднання після того, як попередні частини були розбиті".

За словами заступника командира батальйону "Свобода", на початку січня були заяви, що майже повністю розбита ПВК "Вагнер", росіяни "ввели десантуру" – а українці її "добре покусали, пошматували".

Пряма мова: "Зараз вони відвели десантуру на деяких напрямках, веліли просто тримати лінію оборони. І ми знаємо, що от останній тиждень лінія фронту була стабілізована.

Але зараз ворог дійсно попер, почав видавлювати північний фланг, північні околиці, власне, у напрямку Красної Гори. Але там доволі великі втрати несе ворог. І зовсім скоро буде та ситуація, коли у ворога вичерпаються можливості підтягувати все нові і нові сили.

(…) Це більше моє сподівання, ніж такий от прогноз. Я не хочу бути тим, хто казав що війна за 2-3 тижні закінчиться, але, як мені здається, відчувається, що для них це все складніше і складніше".

Деталі: За словами Назаренка, на тому напрямку, де зараз знаходиться 24-та бригада, батальйон "Свободи", відчувається, що росіянам "поступово все складніше і складніше шукати нові резерви": з 1 січня вони "підтягують ті частини, які хотіли б використати для цього весняного повномасштабного наступу".

На його думку, "зараз вони зрозуміли, що вони не здатні вести цей весняний наступ".

"Подивимося, якими будуть закінчення зими і початок весни. Але я сподіваюся, що все обмежиться тим фронтом, на якому зараз ворог веде активні бойові дії і несе величезні втрати", – сказав Назаренко.

За його словами, ворог змушений рахуватися з цими втратами, які він несе як у тилах, так і у прифронтовій зоні, так і на передньому краї, де окупанти діють малими групами.

Росіянам "усе складніше і складніше шукати нові боєздатні з’єднання", хоча ситуація справді дуже напружена й важка, додав Назаренко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...