Із ремонтом у стилі "по-багатому": У Львові за шалену суму продають квартиру поплічника ФСБ (фото)

У Львові виставили на продаж п’ятикімнатну квартиру в центрі, у якій до 2014 року мешкав російський пропагандист, лідер партії "Русский блок" Олександр Свістунов. За цією адресою була зареєстрована і його ГО "Русское движение Украины". Про це повідомляє Zaxid.net, передають Патріоти України.

Навесні 2014 року Свістунов втік з України до окупованого Криму і зараз перебуває в офіційному розшуку. Теперішня власниця Галина Дворянин, яка займається здаванням житла в оренду, продає квартиру на вул. Новаківського за 950 тис. дол.

Оголошення про продаж колишньої квартири Свістунова з’явилося на сайті оголошень OLX на початку червня і його переглянули тисячі користувачів.

Квартира №4 розташована на другому поверсі чотириповерхового будинку – пам’ятки архітектури у стилі неокласицизму початку XX сс. Загальна площа помешкання сягає 211 кв. м і складається з п’яти кімнат та кухні. Вартість цього житла – 950 тис. дол. (4500 дол. за 1 кв. м).

"У квартирі зроблено ремонт за авторським проектом в стилі бароко. Залишаються оригінальні італійські меблі, люстри, предмети декору та вмонтована побутова техніка. Є відеоспостереження та сигналізація. Підходить як для проживання, так і для бізнесу", – йдеться в тексті оголошення.

Дані з Державного реєстру речових прав свідчать, що від травня 2014 року власницею згаданої квартири є львів’янка, ФОП Галина Дворянин. Вона займається здаванням квартир в оренду. Син Дворянин підтвердив виданню, що у квартирі до 2014 року проживав Свістунов. Житло було записана на доньку пропагандиста Олену Свістунову, яка продала нерухомість Галині Дворянин.

Син власниці квартири повідомив, що інтер’єр квартири з ремонтом у стилі бароко зберігся відтоді, коли там проживав Свістунов.

Колишня квартира російського колаборанта Олександра Свістунова у Львові / Фото: OLX / ©

Що відомо про Олександра Свістунова

  • 77-річний Олександр Свістунов народився у Львові, навчався на історичному факультеті Львівського університету імені Івана Франка.
  • Він очолював партію "Русский блок" та керував ГО "Русское движение Украины".
  • Протягом 2006-2014 рокив був депутатом Верховної Ради Криму.
  • Свістунов 2014 року виїхав до Бахчисараю, де продовжив колабораційну діяльність. Його кримські соратники 2021 року заявляли, що колаборант залишився без грошей, і оголошували збір для допомоги.

За неофіційною інформацією, під час проживання Свістунова у Львові одним з його основних джерел доходів був конвертаційний бізнес. Колаборанта 2012 року навіть затримували працівники СБУ через підозри в організації фіктивного бізнесу та шахрайстві. Тоді соратники Свістунова заявляли про політичне переслідування і просили допомоги в посольства Росії.

У січні 2024 року СБУ заочно повідомила про підозру Свістунову за виправдовування збройної арегресії Росії та пособництво державі-агресору. За даними української спецслужби, саме Свістунов допоміг ФСБ знайти і завербувати агента Олександра Косторного, який у березні 2022 року скоригував ракетну атаку росіян по Яворівському полігону.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пристрасті навколо Содоля. Чому українські вищі командири ворогують і як це відбивається на полі бою - Ігор Луценко

вівторок, 25 червень 2024, 22:55

"Шановний український народе, активісти і просто небайдужі! . Звертаю вашу увагу на те, що головна битва сьогодення — це не бої за Карлівку, Новоолександрівку чи Вовчанськ. Набагато більша вирішальність — у двобої різних поколінь військових. І мова не...

Нелюди, що сміють казати про братерство: Z-блогери хваляться, як здали дівчину в катівню за українську мову

вівторок, 25 червень 2024, 21:55

Журналіст Денис Казанський розповів про трагедію, котра спіткала українська молода патріотка, намагаючись в чомусь переконати рашистів . "Росіяни самі не помітили, як перетворилися на монстрів - кровожерних і безжальних. Ексепримент чекістів із дегуман...