"Ізраїль готувався не до тієї війни": Експерти пояснили, чому ХАМАС зміг легко вдертися на ізраїльську територію

Ізраїльська армія «готувалися до неправильної війни», зосередившись на посиленні кіберспроможностей, зборі розвідданих та протидії терористичним атакам, через що Збройні сили країни були «застигнуті зненацька», заявив дослідник ізраїльського Міжнародного інституту боротьби з тероризмом Аві Джагер, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Wall Street Journal.

У матеріалі зазначається, що Ізраїль витратив три роки на будівництво високотехнологічного бар'єру безпеки завдовжки 65 км із радарами та датчиками на кордоні. До нападу ХАМАСу ізраїльські офіційні особи вважали, що політика стимулювання економіки Гази означатиме, що лідери терористичної організації, не зацікавлені в тому, щоб здійснювати такі атаки.

«Ізраїль зазнав стратегічної несподіванки, незважаючи на всі його складні високі технології, зброю, шпигунське програмне забезпечення та всесвітньо відоме розвідувальне агентство», — сказав Даніель Леві, колишній ізраїльський учасник мирних переговорів з палестинцями. «Ізраїль більше не може забезпечити безпеку свого народу — і від цього буде важко оговтатися», — додав він.

WSJ нагадує про загострення, що сталося навесні та влітку на західному кордоні Ізраїлю — на контрольованому ФАТХ Західному березі річки Йордан. У зв’язку з цим ЦАХАЛ наростила кількість батальйонів у цій місцевості майже вдвічі - з 13 до 25, тобто тисячі додаткових військовослужбовців.

Експерт американського Фонду захисту демократій Марк Дубовіц зазначив, що ескалація на Західному березі Йордану тепер «виглядає продуманим кроком», щоб відвернути увагу від запланованої атаки з сектора Газа.

Він зазначив, що сценарій стратегічного раптового удару по Ізраїлю на південному кордоні та проникнення понад 1 тис. бойовиків ХАМАС був менш пріоритетним серед тих, до яких готувалися ЦАХАЛ. Член керівництва руху Алі Бараке зазначив, що ХАМАС планував свої дії більше року. Підготовкою при цьому займалися кілька високопосадовців, а про час початку боїв знали заздалегідь лише одиниці.

Він висловив подив успіхом операції, назвавши її «великим крахом» ізраїльської сторони. Зазначається, що наразі Ізраїль виключає можливість діалогу зараз. Влада зосереджена на «знищенні терористичного потенціалу ХАМАС».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...