Ізраїль не просто так поділився зброєю: Що може спровокувати війну між Фінляндією і Росією прямо зараз, - експерт

"До речі, точка напруженості між Фінляндією і РФ може виникнути не через закриття прикордонних переходів і наплив біженців із третіх країн транзитом через Росію. Аландські острови. Архіпелаг, переданий Фінляндії за рішенням Ліги націй", - пише фінансовий експерт Олексій Кущ на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Відповідно до міжнародної домовленості – демілітаризована зона, з автономним статусом і переважно шведським населенням. Росія, до речі, отримала право відкрити на островах своє консульство.

Вступ Фінляндії до НАТО і можливе обнулення нейтрального статусу островів, може стати тригером конфлікту на Балтиці або просто приводом. Тоді вогонь може спалахнути по всій балтійській дузі, від Аландських островів до Калінінграда.

Думаю, фіни й самі усвідомлюють ризики, що виникли. Можливо саме з цими ризиками пов'язаний терміновий продаж Ізраїлем Фінляндії системи ППО «Праща Давида». Не просто так Ізраїль вирішив поділитися з Фінляндією такою дефіцитною для нього зброєю.

Особливо у світлі потенційних загроз на Близькому Сході. Швидше за все, це було дуже однозначне побажання США як стратегічного союзника двох держав".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...