Ізраїль провів безпрецедентну за географічним масштабом диверсію?: У Лівані через масові вибухи пейджерів поранено 1500 бойовиків Хезболли (відео)

У Лівані зафіксовано вибухи засобів зв'язку, якими користувалися члени Хезболли. Про це повідомляють місцеві ЗМІ та ТГ-канали, передають Патріоти України.

Зазначається, що вибухи пролунали у Дахії, Набатії, Тирі, Бекаа, Бінт-Джбейлі та інших районах. Із Сирії, зокрема з Дамаска, також надходять повідомлення про вибухи пейджингових пристроїв у бойовиків Хезболли.

Як пишуть ЗМІ з посиланням на джерела, ізраїльтяни змогли віддалено зламати пейджери членів Хезболли і підірвати їх. Є загиблі і безліч постраждалих. Серед поранених є ті, кому відірвало пальці, кисті та пробило живіт.

Судячи з відеозаписів та фотографій, що надходять з Лівану, усі або майже всі поранені - чоловіки. Ймовірно, вибухи пролунали одночасно чи майже одночасно.

За даними ліванського телеканалу Аль-Манар, що належить Хезболлі, ізраїльські БПЛА атакували цілі в Аль-Хіамі на півдні Лівану.

Міністерство охорони здоров'я Лівану оголосило про підвищення рівня готовності у лікарнях країни. "Червоний хрест" у Лівані оголосив про мобілізацію 50 додаткових машин швидкої допомоги та 300 фельдшерів. Всіх громадян закликали негайно викинути пейджери.

За попередніми даними, серед постраждалих внаслідок вибухів пейджерів - посол Ірану в Лівані Моджтаба Хаменеї, а також його наближені.

У Лівані та Сирії заявляють, що за атакою стоїть Ізраїль. Попередньо, у такий спосіб ЦАХАЛ хоче позбавити ліванців зв'язку перед повномасштабною атакою, про яку світові експерти говорять останні кілька місяців. Репортер Al Jazeera Зейна Ходр заявила, що ця атака була спланованою і попередньо проведена за допомогою фахівців США.

Співробітники однієї з лікарень, в якій працювали фахівці зі Штатів, розповіли, що близько 10 днів тому всі американці викинули пейджери, за допомогою яких спілкувалися з місцевими лікарями та співробітниками медустанови.

Ліванські ЗМІ звинуватили лікарню Американського університету в тому, що Ізраїль разом із США наперед інформували її про кібератаку. Влада Ізраїлю заявила, що не причетна до кібератаки на Ліван.

Увага! Відео не рекомендується для перегляду неповнолітнім та особам із вразливою психікою!


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 17 вересня 2024 року - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 22:35

Сьогодні 17 вересня. Триває 937 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою, зростають ризики оточення українських сил. Особливо загрозливо виглядає Лівобережна кишеня, де окупанти просувают...

Удари по складах боєприпасів росіян поблизу Маріуполя: Як вони зараз виглядають (фото)

вівторок, 17 вересень 2024, 21:59

Українські сили завдали удару по російських складах з боєприпасами поблизу Маріуполя. Російська служба «Радіо Свобода» показала знімки, на яких видно наслідки пожеж і детонації боєприпасів у трьох різних місцях на околицях Маріуполя, передають Патріоти...