Каміння з неба вже завалює: Анексований Крим потерпатиме від критичної нестачі туристів, - експерт

В анексованому Криму цього літа очікують критичний мінімум відпочивальників.

Туристичні галузі 2020 року на півострові зазнають фінансових втрат. В анексованому Криму цього літа очікують критичний мінімум відпочивальників. Кількість охочих відпочити може впасти до десятків тисяч.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав колишній міністр курортів і туризму півострова до його анексії, а тепер глава "Асоціації індустрії гостинності України" Олександр Лієв, передають Патріоти України.
Експерт переконаний, що цьогоріч кількість туристів впаде до десятків тисяч, в попередні роки в середньому за сезон прибували близько мільйона осіб з Росії.
"З огляду на динаміку, цього року у Крим заїде близько 50-60 тисяч туристів. Велика частина – з території сусідньої Росії, частина – з материкової України, хоча їх складно розглядати саме як туристів. Люди з інших регіонів нашої країни їдуть, щоб побачитися з родичами, друзями. З Росії приїдуть ті, хто через об'єктивні причини без Криму обійтися не може... в плані медичного туризму, окремі кримські санаторії є унікальними, а альтернативу знайти складно", - говорить Лієв.
Своєю чергою власник одного з пансіонатів в селищі Штормове Алім Д. розповів виданню, що "після історії з референдумом" кожен сезон відпрацьовували практично в нуль.
"Зараз через карантин людей немає взагалі. Якщо минулого літа з 15 номерів в середньому у нас була зайнята третина, то цього – як виметено. Коли знімуть карантин, незрозуміло. Навіть якщо його скасують, і ми відпрацюємо липень-серпень в торішніх обсягах, то все одно підемо в жирний мінус", - зазначає він
Раніше так званий "глава" анексованого Криму Сергій Аксьонов визнав, що більшість курортних підприємств в окупованому Криму не зможуть почати роботу найближчим часом через пандемію коронавірусу, тож туристичний сезон 2020 може не відбутися.
Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...