"Канцлер створює враження": Україна отримала менше військової допомоги, ніж заявляє німецька влада, - ЗМІ

Уряд Німеччини заявляв, що Україна отримала військової допомоги на суму у 28 млрд євро. Однак дані свідчать про значно меншу суму. Про це повідомляє видання Bild, передають Патріоти України.

Частина із 6 млрд євро – близько 2,6 млрд євро – які обіцяли, як військову допомогу Києву, піде іншим країнам і на переозброєння Бундесверу.

За словами депутата Бундестагу від опозиційного блоку ХДС/ХСС Інго Гедехенса, інші країни не мають жодного відношення до України, а переозброєння Бундесверу вже включено в іншу статтю витрат. «Тому обидві позиції повинні бути усунені», – заявив опозиціонер.

Сума розміром у 3,4 млрд євро може бути повернута Німеччині з коштів ЄС.

Враховуючи ці дані виявляється, що реальна обіцяна військова допомога для ЗСУ становить лише 21,7 млрд євро замість 28 обіцяних. Це на 23% менше, ніж запевняє влада, пише видання.

Однак й ця сума може бути не точною. Зокрема дані депутата Гедехенса свідчать про те, що в реальності Києву поки що передано лише 10,2 млрд євро воєнної допомоги від Німеччини. «Канцлер створює враження, ніби Німеччина вже надала Україні військову підтримку на 28 млрд євро. Насправді ми ще не виділили навіть половину цієї суми», – заявив Гедехенс у коментарі Bild.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:05

Православна церква України 16 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Феодора Освяченого і єпископа Олександра Єрусалимського. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Тимофія і Мавру. У народне свято 16 травня наші предки збирали се...

Накрили аеродром в Криму. Влучили десятки ракет. Це операція по плану НАТО

четвер, 16 травень 2024, 0:35

Україна завдала масованого ракетного удару по Криму, де був вражений аеродром Бельбек. Повідомляється, що в результаті атаки були знищені літаки ВС РФ, а також системи ППО С-300 і С-400. Окрім цього, ударів на території РФ зазнали паливні бази та інші ...