Карма? Росію вбиває "рак Заворотнюк-Фріске": Що відомо про страшну хворобу

Раком мозку щороку починають хворіти 34 тис. росіян. При цьому форма, яка вбила співачку Жанну Фріске і з якою бореться зараз актриса Анастасія Заворотнюк, є найбільш агресивною, передають Патріоти України.

Як розповів експерт Російського товариства клінічних онкологів Григорій Кобяков, первинна гліобластома виникає відразу у формі четвертого ступеня злоякісності.

"Прогноз, звичайно, залежить від розташування пухлини в тих чи інших структурах головного мозку, кількості вогнищ, інфільтрації серединних структур та іншого, що визначає можливість її тотального видалення і ефективність сучасних методів променевої терапії. Відомі випадки повного одужання від цієї агресивної пухлини, але в більшості випадків, навіть при хороших проміжних результатах, гліобластома прогресує", – пояснив він.

Фахівець також назвав основні ознаки розвитку злоякісної пухлини головного мозку: "Пухлини головного мозку можуть проявлятися або загальномозковою симптоматикою (головний біль, іноді з нудотою і блювотою, зниження рівня неспання або порушення свідомості), або осередковою неврологічною симптоматикою – порушення рухів в протилежних ураженій півкулі руці і нозі, утруднення мови, пам'яті, звуження полів зору. Крім того, одним з варіантів перших симптомів пухлини головного мозку є виникнення епілептиформних нападів".

Симптоми

Конкретні симптоми гліобластоми залежать від локалізації злоякісного новоутворення. Найбільш частий симптом гліобластоми – головний біль, що обумовлено підвищенням внутрішньочерепного тиску.

Також захворювання може проявлятися епілептичними припадками, запамороченнями, скаргами пацієнтів на сонливість, порушення зору, відчуття оніміння кінцівок. При цьому часто пухлина досягає великих розмірів до того, як проявляються симптоми гліобластоми. Іншими симптомами гліобластоми є розлади пам'яті, зміни поведінки і характеру.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ключові сигнали від Заходу для України після виборів у Росії, - політолог

понеділок, 18 березень 2024, 23:30

"Сьогодні важливий день, у ньому можуть бути сигнали того, як буде розгортатися ситуація навколо війни. Бо сьогодні світ має відреагувати на путінський фарс під назвою вибори", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріо...