"Картопляний лось гне свою лінію": Експерт розповів, чому Путін може втратити Білорусь

Путін боїться реального стану здоров’я Лукашенка, який, вочевидь, сильно хворий. Тому зараз кремлівський диктатор буде шукати сили і засоби для введення військ в Білорусь і для примусу Лукашенка до підписання союзного договору, бо інакше у Путіна є всі шанси втратити Білорусь. Про це військовий експерт Олег Жданов розповів на власному YouTube-каналі, передають Патріоти України.

За його словами, Лукашенко чітко гне свою лінію: “Лукашенко знає дуже багато і знає, яку сторону обрати для себе зараз. Він чітко розуміє і чітко гне свою лінію. Я завжди казав, що у нього і досвіду більше. Він жодного разу не передавав “царський скіпетр”, постійно очолював Білорусь, більше 25 років “рулить” країною”.

Експерт зазначив, що створити союзну державу у Путіна та Лукашенка до сих пір не вийшло: “Стільки років він (Лукашенко — ред.) створює союзну державу разом із Путіним, однак досі у них нічого не вийшло. Виконується 148 програм з об’єднання економіки, фінансів, промисловості, соціальних аспектів обох країн. Вже навіть сили безпеки союзної держави намагалися створити. Начебто створили, навіть навчання провели перед вторгненням в Україну. Але союзної держави як такої немає”.

Олег Жданов переконаний, що Лукашенко чітко знає, що і як йому робити, однак є один нюанс — виявилося, що білоруський диктатор серйозно хворий. “Путін його кликав, а він постійно говорив, що хворий, не брав слухавку. Коли його вихопили зненацька і, я думаю, що сильно тиснули і змусили приїхати в Москву, спіймали його саме в тому стані, коли у нього, скоріш за все, погіршився стан здоров’я, сталася якась медична криза. Тому ми з вами побачили його у такому стані”, — прокоментував експерт.

Він додав, що є інформація, що Путін злякався реального стану здоров’я Лукашенка: “Завжди він приїжджав вищий зростом. Кулуарні язики в Кремлі говорять, що навіть через його таку могутню фігуру Путін дав йому прізвисько “картопляний лось”. А коли його неочікувано висмикнули, виявилося, що він дуже хвора людина”.

Путін злякався, що буде далі, вважає військовий експерт: “Якщо, не дай Боже, з Лукашенко щось станеться, то хто перший добіжить до Мінська — Тихоновська чи Путін? Куди повернуть силовики? Народ вийде на вулиці чи ні? А якщо народ вийде на вулиці, силовики будуть стріляти чи скажуть, що завжди були за народ? Тоді Росії не бачити Білорусі, як власних вух”.

До того ж, додав Олег Жданов, Лукашенко видавив майже всі російські війська з Білорусі: “Те, що там залишилося від російських військ сьогодні, цілком під силу білоруській армії для того, щоб їх локалізувати і не допустити жодних їхніх дій проти конституційного устрою Білорусі”.

Парад на 9 травня відкрив багато нових аспектів, наголосив експерт. “Я так розумію, що це ще не всі наслідки цього параду. Тепер Путіну, на мій погляд, треба терміново поглинати Білорусь, тому що іншого виходу немає. Вводити війська туди він не може, тому що їх немає”.

Однак Путін зараз може нагнати резервістів, яких зберуть на зборах за наказом, припустив військовий експерт: “Вони всі попруть нібито навчатися в Білорусь. Там вони можуть перетворитися в мобілізованих. Їм скажуть: “Хлопці, збори завершені. Ви вже тепер військовослужбовці Збройних сил РФ. Або поїдете на Донбас, або стійте тут з автоматом і охороняйте цю союзну державу”. Мені здається, що Путін буде зараз шукати сили і засоби для введення військ в Білорусь і для примусу Лукашенка до підписання союзного договору. Інакше у Білорусі є шанс вискочити, а у Путіна є всі шанси втрати Білорусь”.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Заробив грошенят" на красиве життя в Камеруні: Темношкірий найманець армії РФ у відчаї відбивався палкою від українського дрона (відео)

неділя, 19 травень 2024, 1:45

Росія залучає найманців із африканських країн до війни в Україні. Так, оператори дронів вистежили такого темношкірого солдата армії Росії. . У соцмережах поширюється прижиттєвий відеозапис із найманцем, що подався на криваві заробітки до "втарой арміі...

После завершения вояжа путина в Китай у РОВ стоит чёткий приказ – наступать - Злий Одесит

неділя, 19 травень 2024, 0:55

Вторая половина мая – начало июня должны стать периодом значительной активизации РОВ на Краматорском, Покровском, Лиманском и Купянском направлениях. Так же, перед РОВ стоит задача до конца лета срезать Роботинский выступ и взять под контроль Старомайо...