"Казала, що не треба цього робити": Авторка книги "Залізний генерал" розповіла, як з'явилось фото Залужного з Ківаловим

Ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у 2023 році захистив дисертацію в Одеській юридичній академії, президентом якої є колишній член забороненої в Україні проросійської «Партії регіонів» Сергій Ківалов. Ба більше, ексголовком має спільне фото з Ківаловим. Ця історія викликала суспільний резонанс та осуд. Та справа в тім, що альтернатив вибору закладів освіти для Залужного просто не було. Про це розповіла колишня комунікаційниця головнокомандувача Збройних сил 2021-2024 рр. Валерія Залужного, авторка книги «Залізний генерал. Уроки людяності» Людмила Долгоновська, передають Патріоти України.

На запитання, як генерал поставився до критики, Долгоновська відповіла: «Не знаю, як він ставився, бо ми з ним про це не говорили. Знову ж таки, це вже після мого звільнення сталося (Валерій Залужний захистив дисертацію 16 грудня 2023 року). Але хочу дещо прояснити. Знаю те, що ця дисертація під грифом «таємно». Знаю і те, що лише у цьому навчальному закладі України є спеціалізована вчена рада з допуском до держтаємниці за напрямком цієї дисертації. Тому альтернатив вибору закладів освіти просто не було», – зауважила колишня співробітниця Залужного.

Щодо фотографії з Ківаловим, то Долгоновська розповіла, що, як комунікаційниця, не один раз говорила Залужному про те, що не потрібно фотографуватися з різними людьми. «Але, розумієте, до нього ж багато людей підходять різних, просять зробити спільне фото, селфі. Його позиція полягає в тому, що він не може бути для когось закритим, а для когось відкритим. Він вирішив бути відкритим для усіх. Це його вибір. Але люди цим дуже користувалися, це правда», – зазначила авторка книги про генерала.

У книзі «Залізний генерал. Уроки людяності» згадується про «17 поверхів» бункера під землею. На запитання, чи не спровокував виклад таких фактів претензії Генштабу чи Офісу президента, Долгоновська сказала: «Про ці поверхи – це умовна цифра, образність. Коли я писала про це, то розуміла, що можна, а що не можна публікувати. Окрім того, я просила колег-військових і самого Головнокомандувача прочитати текст якраз на предмет того, що можна розкривати, радилася. Військові мені сказали, що бункер побудований в радянські часи, вся документація перебуває в РФ. Для читача я лише передала атмосферу, аби люди уявили бункер. Я не давала жодних деталей, характеристик, прив'язок до локації, які би могли розкрити чутливу інформацію. Претензій не було ні від кого».

Джерело: Главком
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 10 вересня. Що цього дня спрадавна робили українці аби привернути у свій дім щастя

вівторок, 10 вересень 2024, 7:05

10 вересня за новим церковним календарем (23 вересня за старим) - день пам'яті святителів Петра і Павла, єпископів Нікейських, і преподобного Павла Послушливого, Києво-Печерського. . За старим календарним стилем - день пам'яті святої Анни Пророчиці, І...

Передача иранской баллистики России для ударов по Украине – почему именно Fath-360? - Злий Одесит

понеділок, 9 вересень 2024, 23:55

В последние дни западные СМИ со ссылкой на неких представителей властей и разведку заявляют о том, что Россия будто бы получила от Ирана партию баллистических ракет Fath-360 для применения по территории Украины. О поставках из Ирана я слышу вот уже вто...