"Кажуть, головний комуніст Радянського Союзу, "дорогий" Леонід Ілліч Брежнєв був віруючою людиною. Парадокс", - журналіст

"Що ви знаєте про демократію. От в СРСР була демократія так демократія. Радянська конституція була найдемократичнішою у світі. В ній гарантувалося право на свободу віросповідання: хочеш у православний храм ходити молитися – ходи, хочеш у католицький – будь ласка. І до синагоги шлях відкрито", - пише журналіст і письменник Павло Бондаренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"І якщо ти бажаєш відстояти всенощну, посвятити паску та крашанки, а потім відсвяткувати Великдень – будь ласка. Ніхто тобі не забороняє.

Але, як у тому старому брутальному анекдоті, є нюанс.

По-перше, біля церков, костьолів і синагог по святах ходили комсомольсько-комуністичні патрулі. Ні, вони не заарештовували усіх підряд. Вони ловили жовтенят, піонерів, комсомольців та комуністів, які ризикнули відвідати службу. Бо політика їх громадсько-політичних добровільних об`єднань дозволяла лише одну віру – у комунізм.

А в СРСР 99% людей віком до 28 років – жовтенята, піонери, комсомольці. А після 28 років ще якась частина – комуністи. Якщо тебе спіймали на відвідуванні церкви або хрещенні своєї дитини – ти вилітав з комсомолу. А якщо ти не комсомолець – для тебе закрито шлях до вишів і технікумів і до деяких видів роботи. І до державної служби. Максимум, що на тебе чекає – посада штукатура, ГРОЗа на шахті, водія самоскиду, швачки-мотористки або мотальниці пряжі. І все по закону.

А ще на Великдень в СРСР влаштовували "воскресники". Дерева білити, вулиці мести, торішнє листя збирати. Що? Свято? Яке таке свято? І взагалі це "совпадєніє".

При цьому усі все розуміли й усі все одно пекли паски та робили крашанки. І коли напередодні Великодня з магазинів розмітали кекси, все було зрозуміло.

До слова. Кажуть головний комуніст Радянського Союзу, "дорогий" Леонід Ілліч Брежнєв теж був віруючою людиною. Відпускав з роботи на великі свята прибиральницю свого кабінету тітку Машу, щоб та могла відстояти у храмі церковну службу, давав їй гроші на свічки та просив помолитися за його душу. За словами очевидців під час похорону Брежнєва вдова генсека поклала в труну покійного маленьку іконку. Стверджують, що Брежнєва навіть відспівували в одному із храмів Москви. Щоправда, за зачиненими дверима.

За правилами Брежнєва мали б виключити з партії, позбавивши усіх партійних посад. Але... І він не один такий був на вищих щаблях радянської влади – таємно віруючий. Країна парадоксів".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Навіть пропагандисти Кремля були шоковані: Депутат держдуми Мілонов зізнався, що хоче зарубати Макаревича (відео)

середа, 15 травень 2024, 14:00

Скандальний депутат держдуми РФ Віталій Мілонов настільки надихнувся прикладом свого колеги Андрія Лугового, який отруїв полонієм колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка, що й сам висловив готовність вбивати «ворогів режиму». Про це він сказ...

Чергова "несподіванка": Російський літак скинув авіаційний боєприпас на Воронезьку область

середа, 15 травень 2024, 13:20

У вівторок, 14 травня, повітряне судно РФ скинуло черговий авіаційний боєприпас на селище Пробудження у Воронезькій області. Про це повідомляє "Астра" з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. "Невстановлений авіаційний боєприпас впав...