Харчуються радіацією: У Чорнобилі процвітає новий вид організмів-мутантів

За останні роки було зареєстровано 98 видів грибів, які навчилися харчуватися радіацією і спокійно себе почувають поряд з пошкодженим реактором.

У Чорнобилі реактор буквально оточили організми, які харчуються радіацією. Як вони пристосувалися до такого життя і завдяки чому мутували, - передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Ці гриби називаються "чорними грибами". Вони містять у собі в великій кількості пігмент меланін, який захищає їх від ультрафіолетового випромінювання. Саме цей пігмент, як вважають дослідники, дозволяє цим дивним організмам перетворювати гамма-випромінювання в енергію, що дозволяє рости і активно розмножуватися.

Дослідження мікробіолога Артуро Касадевала з нью-йоркського коледжу Альберта Ейнштейна показали, що "чорні гриби" насправді активніше ростуть в місцях, де радіація зашкалює. Ймовірно, кількість меланіну в них зросла еволюційним шляхом - вже після аварії на ЧАЕС.
Касадевал вважає, що цим грибам дуже подобається радіація. Зібрані за межами зони відчуження, де радіація звична для людини, аналогічні види грибів розмножуються значно повільніше і ростуть не так бадьоро.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Підривають ППО: ЗСУ готують “подарунок” на інавгурацію Путіна, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 4:15

Краснодарський край Росії у ніч проти 27 квітня атакували безпілотники. Попередньо, удари було завдано по НПЗ "Словʼянськ-ЕКО", бітумному заводу, Ільському НПЗ і низці інших об'єктів. Після атаки на деяких об'єктах виникла пожежа. Також повідомляється ...