Харків намагаються підкласти під різника. Поки що - символічно, - Оксана Забужко

За різниками символічними обов'язково приходять фізичні, і кому, як не харків'янам, котрі бачили їх у 2014-му, це знати?..

"По-моєму, це не реванш, а типова офензива: за один день – убивство Тимчука, "реабілітація" Портнова в КНУ та голосування харківського вряду за заміну Григоренка Жуковим (може, ще щось було, але досить і цього!), – це має вигляд не "соупадєнія", а продуманої наступальної операції: комплекс бойових дій. Схоже, в Москві вирішили, що пора переходити до "окончательного решения украинского вопроса" (ню-ню...)", - пише українська письменниця Оксана Забужко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Вічна пам'ять Дмитрові Тимчуку; спасибі за службу, пане полковнику... Але чесно признаюся, що найбільше мене зачепило – до задихання від гніву! – харківське "повернення Жукова": символічний плювок вгодованого чекістського різника на могилу ним розстріляних, знак-розписка, що - "да, убивали вас, хахлов, и дальше будем убивать"! І тут, можна не сумніватись, точковими терактами діло не обмежиться, – "демони російської великодержавности" охляли, вони просять крови, багато крови...

До Жукова в мене буде свій рахуночок на Страшному суді: мій рідний дядько, мамин старший брат, у 1941-му вернувся з-під Києва без руки й так ніколи по-справжньому й не оклигав від того, що там бачив, – від того, як щойно привезених новобранців у домашніх піджачках (мами, виряджаючи, вдягли в кращеньке!) гнали на німецькі кулемети, хвиля за хвилею, а весь їхній вишкіл звівся до того, що їм один (один!) раз показали, як розбирати автомата: ніхто й не розраховував, що вони воюватимуть, а просто й неприховано – привезли "на м'ясо". Таке собі продовження геноциду 1933-го, тільки значно менш відоме. Тому що після "чорносвиточників" мемуарів не залишилось.

Тепер можна сказати харківським голосувачам: кров їхня – на вас і на дітях ваших. І не кажіть, що вас не попереджали. (Тут взагалі якийсь сатанинський символізм, у цьому сюжеті – Жуков проти Григоренка, різник проти воїна, генерал-кат - проти генерала-оборонця, та ще й оборонця кримських татар, і все це в час окупації Криму – бррр, шкіра терпне від омерзіння, якщо вдуматися...)

Дорогі харків'яни, будь ласка, не мовчіть, – протестуйте, демонструйте, urbi et orbi, що ви незгодні бути по людоїдській стороні, – захистіть своє прекрасне і трагічне місто від цієї спроби символічно підкласти його "під різника", бо за різниками символічними обов'язково приходять фізичні, і кому, як не вам, котрі бачили їх у 2014-му, це знати?..

Як пише один гарний юрист – "тримаймо стрій, прорвемося". Never again. Ніколи знову".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...