Хіти тижня. "29 квітня 2020 року на Землю може впасти величезний астероїд", - NASA

Даному космічному тілу було дано назву тисячі дев'ятсот дев'яносто вісім OR2, воно несе потенційну небезпеку для жителів планети, адже розміри його досить значні - від 1,8 до 4 кілометрів.

На даний момент увага всіх людей прикута до проблеми з вірусом Covid-19, але в той же час фахівці NASA повідомляють про те, що до Землі наближається астероїд. На даний момент відомо, що зустріч з космічним тілом може відбутися 29 квітня 2020 року, передають Патріоти України.

  • Чи може Земля в квітні поточного року зіткнутися з астероїдом
Відповідно до думки вчених, саме в кінці квітня 2020 року немає достатньо високого ризику того, що Земля зустрінеться з астероїдом. Даному космічному тілу було дано назву тисячі дев'ятсот дев'яносто вісім OR2, воно несе потенційну небезпеку для жителів планети, адже розміри його досить значні - від 1,8 до 4 кілометрів.
Експерти відомства NASA також зазначили, що шанси того, що астероїд зіткнеться з планетою Земля, мізерні. Це пов'язано з тим, що проходити він буде на досить великій відстані від Землі, яка становить понад 6 мільйонів кілометрів. Є дані про те, що це відстань в 16 разів більше, ніж відстань від Землі до Місяця.
Фахівці, які стежать за космічної безпекою, також відзначили, що небезпечним є те, що космічний об'єкт, який буде проходити поблизу Землі в квітні 2020 року, має досить великий розмір і може перетнути орбіту планети людей. Космічний об'єкт під назвою 1998 OR2 зможе обернутися навколо Сонця за 3,68 земного року.
  • Що може статися, якщо на Землю впаде астероїд
Планета Земля могла бути знищена, якби з нею зіткнувся астероїд значно більшого розміру, і в цьому випадку планета, де живуть люди, була б розколота на найдрібніші частинки. Звичайно ж, люди б загинули.
Якщо з Землею зіткнеться астероїд такого розміру, як тисяча дев'ятсот дев'яносто вісім OR2, то економічна ситуація в усьому світі значно погіршиться. Це станеться навіть у тому випадку, якщо падіння відбудеться в пустелі або океані.
Погіршення економічної ситуації відбудеться через те, що буде утворено пил, який зробить негативний вплив на навколишнє середовище на відстані сотень кілометрів. Всі живі організми загинуть, і на цьому місці не зможуть прорости рослини сотні років. Тварини і люди, яким пощастить вижити, не зможуть продовжувати свій рід.
Згідно із запевненнями вчених, саме цей астероїд не зможе завдати такої шкоди Землі, так як не зіткнеться з нею, а пройде на дуже близькій від неї відстані.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...