Хіти тижня. Бойове хрещення: США вперше застосували винищувач F-35A

Два F-35A завдали авіаудару по схованці зі зброєю і мережі тунелів, якими користувалися бойовики ІДІЛ.

Військово-повітряні сили Сполучених Штатів вперше застосували в бою свій варіант винищувача п'ятого покоління F-35 - F-35A. Про це повідомляє Business Insider з посиланням на прес-службу Центрального командування ВПС США, передають Патріоти України.
Два F-35A 30 квітня завдали авіаудар по схованці зі зброєю і мережі тунелів на північному сході Іраку, якою користувалися бойовики терористичної організації «Ісламська держава».
Business Insider зазначає, що перше бойове застосування F-35A зі складу ВПС США очікувалося з 15 квітня, коли ці винищувачі були передислоковані на авіабазу Аль-Дафра в ОАЕ.
Літаки типу F-35 раніше кілька разів використовувалися в бою. Так, першим в світі для нанесення авіаударів їх в травні 2018-го задіяв Ізраїль, на озброєнні якого знаходяться 14 винищувачів F-35I Adir, і в тому ж році свої F-35B для бомбардувань в Афганістані застосував Корпус морської піхоти (КМП) США.

F-35 Lightning II - сімейство малопомітних багатофункціональних винищувачів п'ятого покоління, розробкою і випуском якого з 2001 року займається американська компанія Lockheed Martin. Винищувач представлений в трьох варіантах: A (для військово-повітряних сил), B (з укороченим зльотом і вертикальною посадкою) і C (палубний).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...