Хіти тижня. Булава на трьох: Богдану не вдалось єдиноосібно стати "тінню президента", - екс-нардеп

Неважливо де знаходиться президент Зеленський – в Одесі чи у Туреччині. Важливо, де знаходиться Андрій Богдан.

"Недавній поголос про нібито відставку голови ОП Андрія Богдана, на мою думку – ще одне свідчення того, що реальний Володимир Олександрович Зеленський, народжений 1978 р. у Кривому Розі, є лише часткою набагато більш ширшого проекту «президент Зеленський». Що я маю на увазі?", - пише Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Найвища посада яку обіймав у житті Володимир Зеленський – він був продюсером телеканалу «Інтер». Брали його на цю посаду з цілковито певною метою – збільшити рейтинг каналу. Зеленському це вдалося, на «Інтер» перейшли шоу-програми Зеленського і відповідно – його глядачі. По факту, керуючи «Інтером», Зеленський створював нові випуски «95 кварталу», в той час як питаннями технічними, кадровими та новинним контентом займалися його заступники. Очевидно, цей самий стиль керування Володимир Зеленський переніс і на президентську посаду. Відтак - йому потрібні відповідні заступники.

Зеленський особисто займається тим, що він уміє найкраще – створює шоу, всі ці прогулянки на пляжі, показове грубіянство щодо чиновників та депутатів, і все інше, від чого захоплено верещить перед телевізором шанувальник ЗЕ. Зеленський не чекає, поки його вчинки обговорюватиме преса і суспільство – він сам регулярно, своїми роликами підкидає їм теми для обговорення. Очевидно – суспільство в захваті. Проте, країною як-ніяк, а треба керувати. В оточенні Зеленського існує лише одна людина, яка знається на державному керівництві – голова ОП Андрій Богдан. Саме він по факту виконує обов’язки президента України. Відтак – неважливо де знаходиться президент Зеленський – в Одесі чи у Туреччині. Важливо де знаходиться Андрій Богдан.

Варто зазначити, що Богдан, як людина амбітна, явно хоче для себе більшого, ніж просто виконувати обов’язки президента з вельми обрізаними повноваженнями. На увагу заслуговує історія, коли президент Зеленський виступив на прес-конференції, де звинуватив міністра іноземних справ Павла Клімкіна, ніби той не радиться з ним по міжнародних справах. Маразм ситуації полягав в тому, що фактично Зеленський звинуватив у повній професійній некомпетентності керівника напрямку міжнародної політики ПА-ОПУ Вадима Пристайка, колову АП-ОПУ Андрія Богдана, а з ними – і себе самого. Бо саме він призначив Богдана на посаду голови АП-ОПУ всупереч закону про люстрацію, і саме Богдан і Пристайко не налагодили комунікацію з МЗС.

За лаштунками залишився мініскандал, який стався трохи раніше. Богдан в інтерв’ю заявив, що він був би не проти стати прем’єром України. Того самого дня надійшло спростування з оточення Зеленського – мовляв, заяви Богдана – його особисті фантазії. Аж надто схоже, що подальша прес-конференція Зеленського була «підлянкою» президентові. Голова АП-ОПУ розумів який ефект викличе заява президента. Але – не зупинив. Чому? Бо був скривджений такою несправедливістю. Посада прем’єра в Україні важить набагато більше за посаду голови ОП. В Українських реаліях сильний прем’єр при слабкому президентові влади має не порівняно більше, за президента. Це розуміє Богдан. Це розуміє і Зеленський, і тому воліє залишити Богдана адміністратором в проекті «президент Зеленський» за прем’єра-технаря, замість здобути собі прем’єра-конкурента (саме так – вічної дружби в українській політиці не існує). До повноти картини треба додати, що Богдана пов’язують з цілою низкою цікавих «схем», з яких колективний «президент Зеленський» має, банально, великі гроші. На всі випадки життя.

Але й такий тандем не є життєвий в умовах української політики. Крім влаштовувати шоу аби забивати ефір новинами і крім чисто адміністративних функцій, президент мусить висловлювати якусь стратегію. Пояснювати куди країна рухається і з якою метою? Пояснювати це треба не тільки виборцям (вони й самі успішно додумують собі все чого бажають – 43%, так точно), а й іншим учасникам проекту «президент Зеленський». Які рішення приймати і чому? Обов’язки такого стратега виконує наразі голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков. Куди веде нас колишній лідер молодіжки «Партії регіонів» - окремим постом, воно того варто.

Маємо три основних «кити» на яких нині покоїться вища влада в Україні – шоумен, адміністратор і ідеолог. Чому раптом зазбирався у відставку той, хто забезпечує адміністративне керування країною «президентом Зеленським»? Версій тут дві. Перша – це був конфлікт з «ідеологом» за контроль над законодавчим органом влади - ВР. Разумков (якого уже пророчать у спікери) заходився брати депутатів «Слуги народу» під власний контроль – а це по факту спроба підпорядкувати собі «адміністратора», бо ВР писатиме закони по яких муситиме діяти Богдан. Судячи з опублікованого списку можливих голів комітетів ВР, сторони прийшли до компромісу.

Є щоправда й інша версія – відставка Богдана, це була як раз парафія Зеленського. Це – шоу, учасником яких постійно виступає Богдан. В умовах відпусток, коли новин майже нема – суспільству знову подарували тему для обговорення. Все за порадами античного політика Алківіада: «Поки вони обговорюють відрубаний хвіст мого собаки – вони не обговорюють мої оборудки». Поки суспільство обговорює відставку голови ОП…".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....