Хіти тижня. "Був дзвінок Путіна Зеленському": Полковник ГУР розповів, як Верховний головнокомандувач звільнив його зі служби, щоб догодити головному ворогу України через викрадення Цемаха

Ексрозвідник Головного управління розвідки (ГУР) Роман Червінський заявив, що його звільнили зі спецслужб внаслідок операції із затримання російського боєвика, головного свідка пострілу з «Бука» у цивільний літак «Боїнг 777» Володимира Цемаха. Червінський 2019 року нею керував. Про це офіцер ГУР заявив у інтерв'ю журналістці Христині Бондаренко, зазначають Патріоти України.

Зазначивши, що спроби з’ясувати у керівництва причину свого звільнення були безуспішними.

«Телефонували Зеленському 11-го, а 12-го мене звільнили. Причини мені не пояснили. Просто усунули від обов’язків», — сказав Червінський.

Колишній розвідник припустив, що звільнили його зі спецслужб внаслідок домовленості України та Росії.

«Думаю, був дзвінок Путіна Зеленському. Бо 11-го числа телефонують, а 12-го вранці мене звільняють. У мене є інформація, що ця розмова складалася з двох частин: перша — обмін моряків, а друга — Цемах», — наголосив Червінський.

Він зазначив, що Путін тоді поставив умову для звільнення полонених українських моряків: українська сторона має віддати Цемаха. На думку Червінського, його через це й увільнили.

17 липня 2014 року літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, який летів з Амстердама до Куала-Лумпура, збили над контрольованими сепаратистами районом Донецької області. Усі 298 людей на борту літака загинули.

У травні 2018-го спільна розслідувальна група (JIT) презентувала проміжні результати своєї роботи. Слідчі встановили, що ЗРК «Бук», з якого збили Boeing, належить до 53-ї зенітно-ракетної бригади російських ЗС, що дислокована у Курську.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...