Хіти тижня. Далеко не той хлопець з ікон: Фотограф створив реалістичне фото Ісуса Христа і викликав суперечки

Ісус - не перша робота художника, яка так активно обговорюється в соцмережах та ЗМІ.

Фотограф з Нідерландів Бас Утервік поєднує мистецтво і технології. За допомогою нейромережі він відновлює риси обличчя історичних особистостей і створює їх доволі реалістичні портрети. Однією з останніх робіт Утервіка став знімок Ісуса Христа, який, звичайно ж, викликав запеклі суперечки, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Люди з цікавістю розглядають можливе фото Ісуса і не можуть відірватися від дискусій, адже робота фотографа кардинально відрізняється від того образу, який вони звикли бачити на іконах.
Для відтворення обличчя Ісуса фотограф вивчив зовнішність людей, які проживали на території сучасного Ізраїлю на початку нашої ери. Зібравши всі необхідні дані, він скористався можливостями нейромережі. Підсумковим зображенням у Твіттер поділився поет Омар Сакре. І лише в соцмережі за добу фотографія зібрала понад 200 тисяч лайків, тисячі ретвітів і коментарів.

Як того і слід було очікувати, думки людей розділилися. При цьому коментатори східних країн радіють - вони впевнені, що обличчя на роботі Утервіка допоможе їм відстояти свою теорію того, як насправді виглядав Ісус.

Звичайно, не обійшлося і без жартів про те, що подібного Ісуса сьогодні точно не пустили б до США. У свою чергу, професор антропології Гассан Хейдж запропонував коментаторам замислитися про те, скільки людей у всьому світі виглядають, як Ісус Утервіка і піддаються переслідуванням.

Цікаво, що багато користувачів соцмережі розглядають роботу Утервіка з цікавістю та зізнаються, що зовнішність Христа на звичних іконах завжди викликала у них питання.

Ісус - не перша робота Утервіка, яка так палко обговорюється в соцмережах та ЗМІ. Минулого року фотографа прославив знімок Ван Гога, основою якого стали автопортрети художника. Свої проекти Утервік називає швидше "художньою інтерпретацією", ніж науковою чи історично точною роботою з відновлення зовнішності історичних осіб.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пропагандисти Кремля спробували видати шеврони з гербом і прапором Удмуртії за відзнаки "канадських найманців" ЗСУ, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 1:45

У сюжеті російського пропагандистського "Первого канала" шеврони із символікою російської Республіки Удмуртія подали як такі, що нібито належали "канадським найманцям" Збройних сил України. Про це 16 квітня в Telegram повідомило Udm-Info, передають Пат...

Захід багато років діє за схемою: контрольована ескалація, локалізація війни і стримування, - експерт-міжнародник

четвер, 18 квітень 2024, 0:30

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас – ніхто, не витримує жодної критики, а лише відбиває рожевий світ, у якому живе частина суспільства", - пише політолог-міжнародник Ілія Куса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти Украї...