Хіти тижня. Діяв в інтересах ФСБ РФ: Власника одного з найбільших провайдерів України підозрюють у державній зраді

Ні імені підозрюваного, ні назви компанії, яку він представляє, у прокуратурі наразі не називають.

Власнику одного з найбільших провайдерів в Україні повідомили про підозру у вчиненні державної зради. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти України у квітні 2020 року.

Підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України було вручено власнику і юристу однієї з найбільших українських холдингових компаній-провайдерів.

Слідство встановило, що власник компанії, за попередньою змовою з юристом і при пособництві громадянина Росії, діючи в інтересах ФСБ РФ, під'єднали телекомунікаційні мережі провайдера до системи, що здійснює моніторинг і зберігання конфіденційних даних користувачів на території окупованого Криму.

Також провайдер надав доступ до апаратно-програмного комплексу Ревізор, призначеного для блокування доступу до сайтів, перелік яких визначено Роскомнадзором, в тому числі українських офіційних державних ресурсів.

Дане обладнання надавало можливість ФСБ РФ отримувати доступ до змісту спілкування абонентів на території окупованого Криму, відомостей щодо їх місцезнаходження та обсягу отриманих послуг. Ця інформація в подальшому використовувалася для переслідування жителів півострова і протидії діяльності українських правоохоронних та інших державних органів.

У повідомленні йдеться, що провайдер також блокував отримання громадянами в окупованому Криму об'єктивної інформації про ситуацію в Україні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...