Хіти тижня. "Геть удавання, ігри скінчилися": "Путін перейшов до тактики "граната", - журналіст

У Росії після історії з Олексієм Навальним почалася остаточна "зачистка" опозиції. Яскравим прикладом став масовий арешт депутатів в Москві 13 березня. Він символізує новий етап в історії РФ.

Олександр Кушнар

Про це в своєму блозі в Facebook написав відомий український журналіст, головний редактор Newsader Олександр Кушнар, передають Патріоти України.

З його слів, Майдан в Україні переміг завдяки багатьом факторам, в тому числі підтримці ряду депутатів Верховної Ради. У Кремлі, зазначив Кушнар, це розуміють, через що і почалася повна зачистка опозиції. "Допустити її (опозицію - ред.) хоча б на муніципальному рівні, не кажучи вже про Держдуму, - значить закласти бомбу уповільненої дії, яка спрацює під час чергового масштабного мітингу", - висловив думку блогер.

Саме тому, з його слів, був "усунений з інформаційного поля" Навальний, прибирають інших мало-мальськи відомих лідерів громадської думки, які не лояльні до Кремля. У них президент РФ бачить потенційну загрозу існуванню свого режиму. Важливо, що вчора були затримані всі опозиційні депутати, а не окремі "ворожі" Кремлю особи. "Силовики показують, що готові застосовувати проти "іноагентів" методи гранати, а не снайперства. Сигнал складається в наступному: "поруч не стій - зачепить", - написав журналіст.

Він зазначив, що страх Путіна перед "закордоном" стає все більш очевидним. "Архаїчного шамана лякають будь-які спроби вторгнення свіжого повітря в його затхлу вікову комору патріархальності. Світ, покотився в наступне тисячоліття, зовсім далекий і не цікавий цій радянській мумії", - висловив думку Кушнар.

Раніше, зазначив він, Путіну доводилося приховувати суть свого режиму, імітуючи цивілізованість. Однак цей етап, очевидно, пішов. "Геть удавання ... Ігри скінчилися", - написав експерт.

Він висловив думку, що російським опозиціонерам варто перестати загравати з імперськими амбіціями народу, а, навпаки, протистояти їм. Саме це, впевнений Кушнар, слабке місце Кремля, по якому варто бити його противникам.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....