Хіти тижня. "Головний ворог Порошенко, і він буде покараний": Що насправді сказав Зеленський про наше "світле майбутнє"

"Промову Зеленського після чергового засідання РНБО можна вважати програмною. Адже він поставив перед нами цілі, які йому навряд чи вдасться втілити в життя. Але саме в піарі цих цілей і лежить майбутнє правління Зеленського", - пише керівник Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Отже, що ж сказав Зеленський і, що він буде надалі робити?

1. Ніякого зовнішнього управління нема. Нас ніхто не змусить щось робити (і ми самі вирішимо як і кого карати). В перекладі на людську мову це означає, що Зеленський спробує демонструвати всім нам, що ніяких рішень під зовнішнім тиском він не приймає. І це стосується не лише Коломойського, але й справи вагнерівців та багато чого іншого.

Така гра, звичайно, красива, але в ній кожен подальший крок може звужувати можливості для маневру. Нам потрібно створювати масу локальних коаліцій по вирішенню конкретних маленьких задач, заради того, щоб нав‘язувати світу свою повістку.

Натомість вся наша дипломатична машина працює тільки над одним: запросити якомога більше гостей на 24 серпня без пропозицій щодо двосторонніх чи кількасторонніх проривів. Анасправді це спроба консервування нинішнього статус-кво, без розуміння того, що законсервувати нічого не вдасться.

2. Головний ворог Порошенко і він буде покараний. Лінія – дружба з Медведчуком і здача Криму та Донбасу – ключова в подальшій риториці Зеленського. Власне, якщо говорити про вчорашній виступ, то він направлений не проти олігархів. Головний ворог окреслений чітко і однозначно – це Порошенко.

3. Харківські угоди, які "стали основою для здачі Криму" – це довгограючих проект, який дозволяє зробити дві важливі речі: тримати в тонусі Порошенка та Турчинова з однієї сторони, але також вони підвішують відразу 250-300 діючих політиків середньої (регіональної) ланки.

По суті, це підвішування ряду людей з можливим подальшим шантажем. Але повторюся, цей спектакль має одну головну мету: перед майбутніми виборами зіграти в гру: Порошенко здав Крим і Донбас в угоду бізнес-проектам з Медведчуком. І попутно дозволить поставити в правильне стойло пару сотень регіональних князьків.

4. Згадка прізвищ олігархів – це не боротьба з олігархами. Їх поки ніхто особливо чіпати не буде. Правда, погана новина для них полягає в тому, що в планах Банкової спробувати запропонувати кожному з олігархів чимось поділитися, щоб показати імітацію боротьби.

Так планується запропонувати щось віддати у власність держави, щоб повторити 2005 рік і повернення Криворіжсталі. І тут поки ми не розуміємо, які апетити будуть у влади і як проходитимуть торги з олігархами. Поки це лише проект без конкретики.

5. Ще один важливий посил, який мало ще хто розуміє, звучить так: у нас починається новий переділ власності. Основа переділу – земля і надра.

Останні 6 місяців працювала група людей, яка досліджувала, що, кому і де належить. Карта земель накладалася на карту виданих ліцензій І зараз складений список тих, хто може в першу чергу попасти під розкуркулення. Перед нами розіграють історію про забирання "мертвих" ліцензій у людей з найближчого оточення Порошенка, очевидно буде розкуркулено кілька відомих власників земельних ділянок, які співпадають з окружною навколо столиці.

Але це вершина айсбергу. Під водою залишиться величезна схема по перерозподілу земель і ліцензій. І у нас в найближчі роки може з‘явитися низка нових мультимільйонерів, які стануть щасливими "інвесторами" в наші надра і земля".

Джерело: Depo.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...