Хіти тижня. "Я не боюся!": Вагітна лікарка з Тернопільщини розповіла, як бореться з коронавірусом

Дівчина працює в Монастириській поліклініці лише другий місяць. Нещодавно вона закінчила інтернатуру.

Тетяна Сиваник

Вагітна лікарка-інфекціоністка з міста Монастириськ Тернопільської області Тетяна Сиваник, яка активно бореться зі спалахом коронавірусу, заявила, що не боїться заразитися і дала українцям поради, передають Патріоти України з посиланням на TeNews.

У Сиваник є однорічна дочка і зараз жінка на четвертому місяці вагітності. Живе інфекціоністка в селі Савелівка. На роботу її щодня підвозить і забирає чоловік.

Лікарка обдзвонює тих, у кого виявили хворобу, контролює їх стан здоров'я, консультує, часто ще й втішає. "Я не боюся коронавірусу. Це звичайний вірус, який належить до групи респіраторних захворювань. Він не страшніший за грип, який також викликає важкі пневмонії. Важко переносять COVID-19 тільки 10% хворихлюди старшого віку або які мають супутні захворювання", – поділилася жінка.

Медикиня все ж закликала українців дотримуватися правил безпеки варто. Інакше, можливе масове зараження COVID-19. На роботі вона сама працює в захисному костюмі, має респіратор, окуляри. Регулярно дезінфікує руки. "Перш ніж зайти додому, роздягаюся на вулиці, залишаю сумку, миюся, а вже потім заходжу в будинок", – додала вона.

"У разі перших симптомів треба звертатися до медиків, і все буде добре. Якщо людина молода, здорова, дотримується правил гігієни, вона переборе інфекцію", – порадила лікарка. За словами інфекціоністки, в Монастирському районі пік захворювання буде через два тижні, коли пройде інкубаційний період у контактних осіб.

Тим, у кого підтвердили коронавірус, Сиваник порадила:

  • полоскати горло фурациліном або сіллю з содою і йодом;
  • промивати ніс соляними розчинами. Вірус спочатку осідає на слизових оболонках;
  • вживати велику кількість теплої рідини;
  • контролювати температуру;
  • менше контактувати з рідними, ізолюватися в окрему кімнату;
  • намагатися зберігати спокій.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...