Хіти тижня. "Якщо Зеленський хоче врятуватися й урятувати країну, він усе більше дрейфуватиме в бік Порошенка й Вакарчука", - Портников

Президенту доведеться ігнорувати й дурість потенційних виборців, і нападки недавніх покровителів.

"Позачергова сесія Верховної Ради продемонструвала, що в політичному житті країни починається період ситуативних коаліцій. Президент по суті більше не має більшості в парламенті. Для ухвалення принципових рішень він може спиратися на два варіанти ситуативних коаліцій. До 30 березня такою ситуативної коаліцією була коаліція частини депутатів від партії "Слуги народу" із ОПЗЖ і депутатськими групами, орієнтованими на Ігоря Коломойського. Із 30 березня окреслилася можливість коаліції частини депутатів від "Слуги народу" із фракціями "Європейської солідарності" та "Голосу", - пише оглядач Віталій Портников у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Це – найлогічніша коаліція в умовах, що склалися. Зеленський очікувано прийшов до ситуації, коли він повинен вибирати між союзом із олігархами та порятунком країни. Порятунок країни можливий лише в ситуації тісної співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та готовності прислухатися до рекомендацій Заходу. Ані Росія, яка й сама починає переживати важку економічну кризу, ані олігархи, які досі не здатні усвідомити масштаби виклику, Україну не врятують і Зеленському не допоможуть.

Коломойський дотепер заклопотаний поверненням "Привату", ніби й не розуміє, що зараз узагалі не час думати про перспективи банківської системи. Депутати від ОПЗЖ продовжують повторювати завчені слова про "діалог", ніби не помічають, що Москва наглухо закрила лінію розмежування на Донбасі й жодного діалогу більше не потребує. До того ж Коломойський, який об'єктивно зацікавлений у збереженні коаліції Зеленського з ОПЗЖ і своїми депутатами, водночас бореться з Єрмаком і таким чином знищує можливості діалогу з Козаком. Це саме той випадок, коли фінансові інтереси заважають політичній програмі – але в Коломойського так не вперше.

У цій ситуації єдиним виходом для Зеленського – навіть не з позицій вирішення нагальних завдань, а з позицій елементарного виживання – виявляється коаліція з українськими державниками й патріотами. Це і є національна єдність – тому що ті, хто опиняється за рамками цієї коаліції, просто не цікавляться національними інтересами цієї країни, стурбовані тільки грошима, владою й, у випадку з ОПЗЖ, національними інтересами Кремля.

Тому якщо Зеленський хоче врятуватися й урятувати країну, він усе більше дрейфуватиме в бік державників і професіоналів, у бік Порошенка й Вакарчука. Навіть якщо частина його електорату продовжуватиме перебувати в полоні пропагандистських агіток минулих років, навіть якщо із владою почнуть боротися олігархічні телеканали. Зеленському доведеться ігнорувати й дурість потенційних виборців, і нападки недавніх покровителів.

Тому що його вибір – і вибір України – це вже не вибір між державним будівництвом і "хорошими хлопцями" із серіалу, між патріотизмом і байдужістю, між професіоналізмом і дилетантством. І навіть не вибір між Україною і Малоросією. Це вибір між життям і смертю".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...