Хіти тижня. Єврейські кучки: Що це і як пов'язане з погодою

Давно відомо, що в період єврейських кучок різко псується погода.

Єврейські кучки - це не свято, так умовно називають кілька днів напередодні Великодня, в які обов'язково змінюється погода, передають Патріоти України.

Єврейські кучки 2019: коли

Щоб розрахувати, коли єврейські кучки в 2019 році, досить знати, коли святкують Песах. Вони припадають на тиждень, що передує єврейській Пасці, в 2019 році - з 15 по 20 квітня.

Зазначимо, що Песах у 2019 році припадає на період з вечора п'ятниці, 19 квітня, до суботи, 27 квітня.

Єврейські кучки: чому так називаються

Люди давно помітили, що в дні єврейських купок погода стає вкрай нестабільною. Звідси й прийшла початкова назва - "єврейські купини" - природа наче "скаче по купинах". А пізніше "купини" почали називати "кучками".

Єврейські кучки: якою буде погода

Протягом найближчого тижня в Україні очікується холодна і дощова погода.

У понеділок, 15 квітня, в Україні місцями пройдуть дощі. На сході до +15°, в інших регіонах - до +9°...+11°.

У вівторок, 16 квітня, в Україні пройдуть дощі. На сході вдень до +16°.

У середу, 17 квітня, також очікуються опади. Найтепліша погода буде на півночі - до +15°. В інших регіонах до +10°...+14°.

Погода на четвер, 18 квітня: в Україні без опадів. Вночі по країні температура 0°...+5°, вдень на заході до +15°.

У п'ятницю, 19 квітня, хмарно з проясненнями. Вдень на заході до +14°, в інших регіонах - до +11°.

В суботу, 20 квітня, вночі прохолодніше буде на заході - до +2°, на решті території +3°...+6°. Вдень температура по країні +8°...+13°.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....